Sebastian Vettel a fost penalizat în Formula 1 pe baza unor imagini secrete

Ultima actualizare:

    Sebastian Vettel a castigat cursa din Canada, dar a fost declasificat FOTO: EPA
Sebastian Vettel a castigat cursa din Canada, dar a fost declasificat FOTO: EPA

Comisarii FIA l-au penalizat cu cinci secunde pe Sebastian Vettel la Marele Premiu al Canadei, pe baza imaginilor suprinse de camera instalată pe monopostul Ferrari, dar şi pe cele înregistrate de o cameră de supraveghere, la care publicul nu a avut acces, prin intermediul transmisiei TV, informează lequipe.fr.

Potrivit imaginilor din maşină, Vettel a corectat mai întâi un comportament supravirator al monopostului şi a revenit pe pistă, făcând o mişcare spre dreapta cu volanul său. Apoi, a început să vireze stânga pentru a urma direcţia pistei. În acel moment, comisarii FIA au stabilit că pilotul Ferrari controla monopostul său. Dar, o fracţiune de secundă mai târziu, Vettel a mişcat volanul şi maşina Ferrari s-a îndreptat spre dreapta, jenând Mercedesul lui Hamilton, care încreca să se strecoare prin spaţiul rămas între Ferrari şi marginea dreaptă a circuitului. Imaginile unei camere de supraveghere, netransmise la TV, au arătat o mişcare a capului pilotului german, care a privit în oglina retrovizoare să vadă unde e Hamilton.

Toate acestea, coroborate cu datele telemetriei, care au înregistrat frânarea bruscă a lui Hamilton pentru a evita accidentul, i-au convins pe comisari că Vettel trebuie penalizat, pentru că a acţionat deliberat pentru a-l jena pe pilotul Mercedes şi împiedica pe aceasta să efectueze depăşirea.

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, desfăşurat duminică, la Montreal, dar câştigător a fost declarat britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea.

Vettel a primit o penalizare de cinci secunde după un incident care a avut loc în turul 48. În timp ce rula pe primul loc sub presiunea lui Hamilton, germanul a ieşit în decor în virajul al treilea, apoi a revenit pe pistă. Maşina Ferrari a revenit pe treseu pe o traiectorie către parapetul opus al pistei şi britanicul a trebuit să frâneze pentru a nu se ciocni cu monopostul rival. Vettel a evitat contactul cu parapetul de protecţie, şi-a redresat monopostul şi a continuat cursa, păstrându-şi primul loc.

Foşti piloţi au reacţionat pe reţele de socializare, considerând injustă decizia de a-l penaliza pe Vettel.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net