Secretele noului şef al sportului românesc

Ultima actualizare:

    Mihai Covaliu şi-a scris pe palme numele copiilor după câştigarea bronzului olimpic din 2008Foto: Guliver/ GettyImages
Mihai Covaliu şi-a scris pe palme numele copiilor după câştigarea bronzului olimpic din 2008Foto: Guliver/ GettyImages

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) are, de marţi, un nou preşedinte: Mihai Covaliu. Click! vă prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute din viaţa campionului olimpic de la Sydney, din 2000.

  • Are doi copii. Vlad Gabriel, în vârsă de 11 ani, le calcă pe urme părinţilor şi a ieşit deja campion la scrimă la nivelul lui de vârstă. Elena Amalia, mezina familiei, a împlinit în primăvară 8 ani. De altfel, în 2008, când fata avea câteva luni, gestul lui Mihai, de a scrie numele copiilor pe palme înaintea urcării pe podiumul olimpic de la Beijing, a făcut înconjurul lumii. „Acum are fiecare câte o medalie olimpică”, declara, fericit, medaliatul cu bronz de la acea ediţie a JO.
  • Soţia lui a făcut scrimă. Soţia lui Mihai Covaliu a făcut, de asemenea, scrimă. Irina Drăghici, aşa cum o chema înainte de căsătoria din 2001, a făcut parte din lotul naţional de spadă. De altfel, cei doi s-au cunoscut în 1995, în cantonament la Buşteni. Aşa cum a recunoscut, ea a fost cea care l-a invitat prima la un suc.
  • A început cu fotbalul. Primul sport al lui Mihai nu a fost scrima, ci fotbalul. L-a practicat în oraşul natal, la FCM Braşov, până la vârsta de 9 ani, când a fost „furat” de un antrenor de scrimă de la Tractorul. După puţin timp l-a urmat la echipă şi fratele său mai mic, Alin, cu care s-a şi luptat în câteva rânduri pentru trofee la începuturile carierei. Iar victoriile erau împărţite!
  • În 1999 a vrut să se lase. Cu un an înaintea marelui succes de la JO de la Sydney, când a devenit campion olimpic, Mihai Covaliu a intenţionat să se lase de sport. Un mare rol în schimbarea deciziei l-a avut familia lui. 
  • Rentă viageră de 7.544 lei. Pentru performanţele sale – a fost campion olimpic, mondial şi european – Covaliu primeşte din partea statului român o rentă viageră de 2,625 salarii medii pe economie. În septembrie a încasat 7.544 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net