Naționala feminină de handbal începe azi, de la ora 19.00, Campionatul European, iar primul obstacol este Germania. Meciul va fi televizat în direct de Telekom Sport, Digi Sport și Look Sport.


”Tricolorele”  sunt gata de debutul la turneul final din Danemarca, fără pivotul Crina Pintea și extrema Laura Moisă, ambele cu diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Selecționerul Bogdan Bucea vede partea plină a paharului și este sigur că fetele sale pot suplini absențele celor două jucătoare.

”Orice jucătoare pentru echipa României este importantă. Laura Moisă și Crina Pintea au jucat la ultimele turnee finale, au jucat în acest sezon în Champions League, puteau aduce un mare plus naționalei. Dar nu avem ce face, mergem înainte, cum am spus-o de multe ori, e cel mai ușor să te plângi de condiții sau de neajunsuri. Cel mai important este să credem în șansa noastră, să fim disciplinați și focusați”, a declarat Bogdan Burcea, selecționerul echipei naționale de handbal a României.

Antrenorul și staff-ul său au făcut strategia pentru confruntarea cu Germania, de diseară, de la ora 19.00. ” Echipa în sine este un atu al nostru. Le spuneam și fetelor : dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să ”îmbrace” jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Fetele trebuie să fie și ele convinse de asta, să aibă încredere în forțele proprii și în ce am pregătit în aceste zile  și să lupte pentru victorie până în ultima fracțiune de secundă”, a mai spus Burcea.

Meciul României cu Germania va fi în direct la Digisport, Telekomsport și Look Sport, de la ora 19,00.

După meciul cu Germania, pentru ”tricolore” urmează la 5 decembrie disputa cu Polonia, iar apoi partida cu Norvegia, ultima din grupă, la 7 decembrie.

Herning va găzdui echipele A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și grupa B (Rusia, Suedia, Spania și Republica Cehă).

Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia și Croația) și grupei D (România, Norvegia, Germania și Polonia).

Lotul României pentru meciul cu Germania:

Eliza Buceschi

Nicoleta Dincă

Alexandra Dindiligan

Yuliya Dumanska

Ana Maria Iuganu

Cristina Laslo

Ana-Maria Măzăreanu

Cristina Neagu

Lorena Ostase

Anca Polocoșer

Andreea Popa

Laura Popa

Ana-Maria Savu

Sonia Seraficeanu

Alexandra Subțirică Iovănescu

Ana-Maria Țicu.

 

 
 
Loading...