Serena Williams: "Dacă stau două luni în cantonament, aş putea să înving un jucător de top 100 ATP"

Ultima actualizare:

Britanicul Andy Murray, în vârstă de 23 de ani, locul 4 ATP, s-a arătat deranjat de faptul că premiile din turneele feminine sunt egale cu cele din competiţiile masculine. El a stârnit o controversă după ce a susţinut că liderul clasamentului WTA (Serena Williams, în acest moment) nu ar putea învinge niciun jucător clasat în Top 1.000 ATP.

"Dacă e careva care ar putea juca împotriva bărbaţilor, aceea sunt eu sau Venus, pentru că avem mai multă forţă şi suntem foarte rapide. Totuşi ar trebui să mă duc într-un centru de pregătire a recruţilor, să stau aproximativ două luni fără dulciuri, fără nimic, iar apoi cred că aş avea o şansă împotriva unui jucător clasat în afara top 100. Ar trebui să fiu într-o formă foarte bună, iar apoi să joc foarte bine", a spus numărul 1 mondial.

Totuşi, Serena Williams, în vârstă de 28 de ani, consideră că a compara jocul bărbaţilor cu al femeilor este ca şi cum ai examina asemănările dintre un măr şi o portocală. "Tenisul jucat de bărbaţi şi cel de femei sunt complet diferite. E ca şi cum ai compara merele cu portocalele. Bărbaţii sunt mai puternici decât femeile", a adăugat Williams.

Un experiment în acest sens a fost făcut în 1998, înainte de Australian Open, de germanul Karsten Braasch (203 TAP), care a disputat câte un meci a un set fiecare împotriva surorilor Williams, Serena şi Venus, pe care le-a învins cu scorul de 6-1, respectiv 6-2.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net