Şi-a rupt fundul după un salt de 30 de metri la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Delbosco a ratat sărituraFOTO: Guliver/ GettyImage
Delbosco a ratat sărituraFOTO: Guliver/ GettyImage

Canadianul Delbosco a suferit o accidentare groaznică la Jocurile Olimpice

Schiorul canadian Chris Delbosco a fost protagonsitul unuia dintre cele mai dramatice momente ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. El a suferit o fractură a osului pelvian după o căzătură pe cât de spectaculoasă pe atât de urâtă.

În vârstă de 35 de ani, Chris Dolbosco era înscris în proba de schi cross freestyle. În această probă, mai mulţi schiori pornesc în acelaşi timp de la start şi încearcă să treacă primii linia de sosire după ce ce parcurg un traseu cu mai multe denivelări de forma unor dealuri. Chris, caer era unul dintre cei mai experimentaţi sportivi din concurs, a negociat greşit desprinderea de pe un astfel de deal şi, în loc să aibă un zbor controlat şi grupat, el s-a înălţat şi s-a dezechilibrat. Rezultatul a fost catastrofal. A aterizat după nu mai puţin de 30 de metri, pe şoldul drept. Drept urmare, a suferit o fractură la osul pelvian şi a fost luat cu targa de la locul căzăturii. Chiar dacă probabil că va fi imobilizat mai multe luni, nord-americanul a văzut partea bună a lucrurilor: nu a avut parte de cea mai tragică aterizare posibilă - când avea doar 21 de ani, el şi-a rupt gâtul într-o căzătură similară - nu va rămâne paralizat şi, dacă totul decurge conform previziunilor, va reuşi să revină în competiţii iarna viitoare.

Canadianul se afla la cea de-a treia participare la Jocurile Olimpice de iarnă, după ce a mai concurat în 2010 la Vancouver şi în 2014, la Soci. Cel mai mare succes l-a avut în 2011, când a devenit campion mondial.


    Canadianul a fost dus cu elicopterul la spitalFOTO: Guliver/ GettyImage
Canadianul a fost dus cu elicopterul la spitalFOTO: Guliver/ GettyImage
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net