Simona Halep atacă locul 1 în lume

Ultima actualizare:

    Simona Halep a început  cu dreptul primul turneu de  Grand Slam al anuluiFoto: Guliver/Getty Images
Simona Halep a început cu dreptul primul turneu de Grand Slam al anuluiFoto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a început cu dreptul primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Peste două săptămâni, ea poate înregistra o performanţă unică pentru tenisul feminin.

Cap de serie numărul 3, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva italiană Karin Knapp. „A fost un meci greu, deoarece am fost nervoasă înainte de start. Lovitura de dreapta nu a funcţionat prea bine, dar sunt sigură că data viitoare voi juca mai bine”, a declarat Simona. Următoarea ei adversară va fi, miercuri, australianca Jarmila Gajdosova (62 WTA), care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de Alexandra Dulgheru.Dar turneul de la Melbourne este unul special pentru Simona, căci aceasta are pentru prima dată în carieră şansa matematică de a deveni lider mondial! Evident, e nevoie ca ea să câştige titlul, dar acest lucru nu e suficient. Pentru ca Simona să devină prima tenismenă din România lider mondial, e obligatoriu ca Serena Williams să fie eliminată înaintea sferturilor de finală. De asemenea, ar trebui ca Maria Şarapova să nu se califice în finală, dar, având în vedere că Simona şi rusoaica ar trebui să se întâlnească în semifinale, eliminarea Şarapovei depinde de româncă.Totuşi, pentru Maria, a doua favorită a concursului, pare a fi cel mai uşor să devină numărul 1. Ea poate ajunge lider dacă va cuceri titlul şi Serena Williams nu va ajunge în finală. Sau, dacă rusoaica va ajunge în finală, iar Serena va fi eliminată înainte de semifinale.

Irina Begu a produs surpriza

În turul secund, Begu va juca împotriva Katerinei Siniakova
În turul secund, Begu va juca împotriva Katerinei Siniakova

Irina Begu a produs una din marile surprize ale primului tur la Australian Open. Ea a învins-o cu scorul de 6-4, 0-6, 6-1, pe nemţoaica Angelique Kerber, a noua jucătoare a lumii şi cap de serie numărul 9. În turul secund, Begu va juca împotriva Katerinei Siniakova (Cehia), în faţa căreia are de luat o revanşă după înfrângerea suferită în primul tur la Shenzhen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net