Simona Halep a trecut ca expresul prin haltă în meciul său de debut de la Wuhan. Ea s-a calificat în doar o oră în optimile de finală.


În turul secund al turneului de tenis de la Wuhan, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 2.513.000 de dolari, Simona Halep a demonstrat că nu degeaba este principala favorită a competiţiei. A doua jucătoare a lumii a învins-o cu scorul de 6-2, 6-1 pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, clasată pe locul 32 în clasamentul mondial. „Mă simt foarte bine, este un sentiment extraordinar. Mă bucur că m-am întors aici şi că am câştigat. Am intrat bine pe teren şi sunt încrezătoare. Am vrut să intru pe teren şi să joc cel mai bun tenis al meu. Nu este uşor să joci din postura de principală favorită a turneului”, a declarat, la finalul partidei, jucătoarea noastră. Următoarea adversară a Simonei va fi britanica Johanna Konta, cea care a profitat de retragerea din concurs a fostului lider mondial, Victoria Azarenka. Meciul dintre Halep şi britanica situată pe locul 66 în lume va avea loc azi, nu înainte de ora 13.30.

Pentru calificarea în optimi, Halep şi-a asigurat un cec de 26.000 de dolari, dar Simona ţinteşte potul cel mare, de 456.000 de dolari, care vor fi acordaţi învingătoarei turneului. 

Tot ieri, Irina Begu şi Monica Niculescu au fost eliminate în turul secund la simplu, dar şi-au luat revanşa la dublu. Ele fac pereche şi s-au calificat în optimile de finală.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: 

Alte articole