Simona Halep s-a calificat în finala de la Dubai

Ultima actualizare:

    Se anunţă un turneu de foc pentru Simona Halep la StuttgartFoto: AP
Se anunţă un turneu de foc pentru Simona Halep la StuttgartFoto: AP

Românca va lupta sâmbătă nu doar pentru trofeul de la Dubai și pentru un cec gras, dar și pentru locul 3 WTA.

Simona Halep face senzație pe cimentul de la Dubai. Jucătoarea noastră s-a calificat de o manieră senzațională în finala turneului Premier 5, acolo unde, sâmbătă, o va întâlni pe Karolina Pliskova.

Simona Halep, semifinală în trei seturi la Dubai

În semifinala disputată vineri seară, Simona Halep, principala favorită a turneului, a învins-o cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1 pe daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 3 și numărul 5 mondial. Cu excepția primului set, care a părut unul de acomodare pentru jucătoarea noastră, restul meciului a fost la discreția româncei, care a ridicat în picioare sutele de români din tribune.

Și care vor popula din nou tribunele sâmbătă, cu prilejul finalei cu Karolina Pliskova, cehoaica surpriză a acestui start de sezon. A 17-a favorită a întrecerii de la Dubai, aceasta a învins-o în semifinale, cu 6-4, 5-7, 7-5 pe mai vechea noastră cunoștință Garbine Muguruza (Spania).

Simona Halep a evitat-o pe Karolina Pliskova la Sydney

Finala va avea loc de la ora 17.00 (ora României) și va fi transmisă în direct la DigiSport 2. Interesant e că Halep și Pliskova ar fi trebuit să se întâlnească în primul tur al turneului de la Sydney, de unde, însă, jucătoarea noastră s-a retras.

Pentru jucătoarea noastră, finala de la Dubai are o dublă importanță. Pe lângă faptul că poate cuceri trofeul și, implicit, cecul cel mare, de 456.000 de dolari, Simona va reveni, în cazul unui succes, pe locul 3 în clasamentul mondial. Dacă va pierde, va rămâne pe poziția a patra și va încasa ”doar” 227.860 de dolari.

Irina Begu, în semifinale la Rio

Eroina echipei de Fed Cup a României, Irina Begu, continuă prestațiile fantastice. Ea s-a calificat în semifinalele turneului de la Rio de Janeiro, după ce a învins-o în sferturi, cu scorul de 6-1, 6-2 pe israelianca Julia Glushko. Jucătoarea noastră, care este a doua favorită a întrecerii, va juca în penultimul act contra rusoaicei Anna Scmhieldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net