Simona Halep, printre marile absente ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

Simona Halep se numără printre numele mari ale sportului care absentează de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Această ediție a Olimpiadei este parcă una dintre cele mai văduvite de vedete din toate timpurile. Din păcate, printre ele se numără și cea mai valoroasă tenismenă a României, Simona Halep. Dacă la ediția de acum cinci ani, de la Rio de Janeiro, tenismena a lipsit de teama virusului Zika, acum ea este accidentată, astfel că a ratat șansa de a lupta pentru medalia pe care a recunoscut că și-a dorit-o cu ardoare. La fel cum a ratat și participarea la Roland Garros sau Wimbledon.

Simona nu este singurul nume mare care și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice. Nici Roger Federer nu va participa, tot din cauza unei accidentări. Elvețianul, care va face 40 de ani în august, a ratat ultima șansă de a cuceri singurul titlu care îi lipsește din palmares, cel

olimpic la simplu, căci la dublu l-a cucerit o dată, alături de Stan Wawrinka. De asemenea, vor lipsi de la Tokyo Serena Williams, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Bianca Andreescu, Victoria Azarenka, Stan Wawrinka sau Johanna Konta.

La atletism avem patru absențe de marcă. Etiopianul Kenenisa Bekele, nu va fi prezent la Tokyo, deoarece a refuzat să participe la o selecţie la maraton în ţara sa. Dublu campion olimpic la 5.000 metri şi 10.000 metri în 2012 şi 2016, britanicul Mo Farah va rămâne acasă pentru că nu a reuşit baremul de calificare, lucru valabil și în cazul dublei campioane olimpice la 800 m Caster Semenya sau a sprinterului Justin Gatlin.

La natație nu-l vom vedea în bazinele japoneze pe americanul Ryan Lochte, care deși e de șase ori campion olimpic nu a reuşit să facă baremul pentru niciuna din probe, astfel că va vedea Jocurile Olimpice la TV.

Mari absențe avem și în sporturile de echipă. La baschet, trei pretendente permanente la podium, Lituania, Grecia și Serbia, au fost eliminate în turneele de calificare, astfel că marile lor vedete vor absenta de la Jocurile Olimpice. Și la baseball, sport care revine în programul olimpic după 13 ani, există o mare absentă. Cuba, triplă

campioană olimpică (1992, 1996, 2004) şi vicecampioană în 2000 și 2008, a ratat calificarea, aruncând întreaga țară în lacrimi. Trebuie spus că acolo baseball-ul este sportul național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net