Simona Halep a scris în acest an una dintre cele mai frumoase pagini ale tenisului românesc din toate timpurile. Totul s-a reflectat în conturi, constănţeanca fiind pe locul 4 în clasamentul câştigurilor din acest an.


Cu 4.556.763 de dolari câştigaţi de-a lungul celor 19 turnee jucate anul acesta, Simona nu doar că a realizat un nou record pentru tenisul feminin din ţara noastră, obţinând într-un singur sezon mai mult decât oricare altă jucătoare româncă în întreaga carieră, dar a fost devansată în 2014 doar de trei jucătoare din întreaga lume. Acestea sunt Serena Williams (8.904.298 $), Maria Sharapova (5.439.357 dolari) şi Petra Kvitova (4.853.236), adică exact jucătoarele cu care s-a bătut anul acesta în turneele importante. Simona a obţinut mai mult de trei sferturi din sumă în doar 5 turnee din cele 19 jucate de ea anul acesta.

Cele mai mari sume le-a încasat la Turneul Campioanelor, de la Singapore, unde a fost învinsă de Serena Williams, ea a câştigat 1.008.000 $, iar la Roland Garros, eşecul în faţa Mariei Sharapova a fost îndulcit de cecul de 1.087.417 dolari. De asemenea, reţete financiare importante i-au adus şi semifinala de la Wimbledon (685.781 $), finala de la Madrid (459.975 $) sau victoria de la Doha (441.000 $). Dacă vă întrebaţi ce va face Simona cu atâţia bani, răspunsul e simplu: aşa cum a mai declarat, deocamdată îi strânge. ”Acum mă gândesc doar la tenis, când va veni momentul să investesc, o voi face. Dar acum am alte priorităţi”, declară ea de fiecare dată când e întrebată de acest lucru. Şi bine face, căci începutul anului 2015 i-ar putea aduce un loc visat de toţi iubitorii sportului din România: cel de lider mondial!

Şi-a luat Porsche de 200.000 €

Simona a câştigat un milion de dolari în urma evoluţiei la Turneul Campioanelor şi a ales să-şi facă un cadou costisitor. Ea şi-a cumpărat un Porsche 911 roşu, în valoare de peste 200.000 €. „Să o stăpâneşti sănătoasă! Number 1”, a postat pe o reţea de socializare persoana carea a însoţit-o pe Halep în momentul achiziţiei. Din câte se pare, tenismena îşi dorea acest model de autoturism încă din luna aprilie, când a fost prezentă la turneul de la Stuttgart şi a fost invitată de către gazde să viziteze muzeul Porsche.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: