Soţia handbalistului Javier Humet (31 de ani), Ana Aida Humet, care a decedat tragic în urma unui accident vascular cerebral, va fi înmormântată mâine (miercuri, 26 mai), la Constanţa. Colegii de echipă ai internaționalului român vor participa la ceremonia funerară între două partide din Cupa României.


Clubul bucureștean a făcut următorul anunț: ”Săptămână grea pentru campionii noştri! Marţi, debut în Cupa României, direct în turul 2, cu CSM Focşani. Miercuri, toată echipa va fi merge la Constanţa, pentru a fi alături de Javier Humet, la înmormântarea soţiei sale. Joi, turul 3 în Cupa României. Pornim favoriţi cu Focşani şi e normal să ne facem calcule pentru mai departe: cel mai probabil vom da piept cu CSM Bucureşti. Sâmbătă şi duminică: semifinala şi finala Cuper României! Ultimul bal înainte de vacanţă!”.
Ana Aida Humet a decedat, la doar 31 de ani, în urma unui accident vascular cerebral suferit în 9 mai, chiar în noaptea de după câştigarea titlului de către Dinamo.
Născut în Spania, în Barcelona, în 22 ianuarie 1990, dar naturalizat român în urmă cu trei ani, Javier Humet a jucat pentru prima dată în România în ediția 2012/2013, la HCM Constanţa. Apoi, după un an petrecut în Franţa, la US Ivry Handball, Humet a revenit în Liga Zimbrilor. În România, el mai jucat la HCM Constanţa (2014-2015), CSM Bucureşti (2015-2018), Steaua  (2019-2020) și Dinamo (din 2020). În vara trecută, el s-a înscris în Programul Doar Dinamo Bucureşti al Peluzei Cătălin Hâldan, de susţinere a grupării alb-roşii, având numărul 6.700. În luna decembrie 2016, el a fost convocat pentru prima dată la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Barcelona, oraşul său natal, unde reprezentativa antrenată de compatriotul lui, Xavi Pascual, a disputat şi un meci amical cu Qatar. Interul dreapta a evoluat astfel pentru prima dată dată pentru echipa României, însă doar într-un meci de verificare. El și-a făcut debutul oficial în preliminariile CM 2019, participând la ultimele meciuri de calificare la Euro 2022.

 
 
Loading...