Spectacol de ritm şi culoare la Dance Masters

Ultima actualizare:

Openul International de Tineret Latino a fost dominat de Ştefan Grigore şi Laura Filipescu, pe locul 2 clasându-se tot o pereche de români: Bogdan Boie şi Alexandra Jolobceastai.

Românii s-au clasat pe primul loc şi la categoria Open Junior Latino prin perechea Dragos Ana / Diandra Ilieş şi pe locul 3 cu Raul Faliboga / Loredana Butea. Tot românii au dominat şi podiumul de juniori la categoria latino prin perechea Vlad Pislariu / Eszter Pop de pe primul loc sau prin cei clasaţi pe a treia treaptă - Istvan Bencze şi Katinka Szasz.

Cea mai aşteptată competitţe a serii de duminica, finala Openului International la categoria Latino a fost deosebit de competitivă, în ea luptându-se perechi din top 24 mondial. Câştigători au fost ruşii Stanislav Nikolaev şi Alexandra Nelubina, locul 12 mondial.

În cadrul evenimentului, multiplii campioni mondiali Domenico Soale şi Gioia Cerasoli au "predat" participanţilor cinci lecţii de dans (vals lent, vals vienez, tango, foxtrot şi quickstep) în cadrul a cinci demonstraţii care au încântat întreaga audienţă, iar ansamblul de dans sportiv Codreanca, de 10 ori campioni mondiali şi europeni, a avut în fiecare seară a openului internaţional câte o demonstraţie absolut spectaculoasă: sâmbătă dans chinezesc şi duminică dans moldovenesc.

"Competiţia din acest an a fost dovadă vie că dansul sportiv este din ce în ce mai iubit în România - pentru prima dată, a reuşit să umple Sala Polivalentă din Bucureşti, iar progresele pe care le-au făcut perechile româneşti s-au concretizat în locuri importante pe podium. Avem sportivi talentaţi şi sperăm că entuziasmul publicului să ne ajute să facem din dansul sportiv românesc unul dintre cele mai iubite şi practicate sporturi în România", a spus Bogdan Păun, organizatorul evenimentului.

În seara de sâmbătă, dedicată openului la categoria standard, România a ocupat locul patru prin perechea Rareş Cojoc / Katarzyna Kapral, care a concurat în finală cu campionii mondiali en titre la dansuri standard, Benedetto Ferruggia şi Claudia Kohler din Germania.Echipa de arbitri a fost formată din nume importante în dansul sportiv mondial, aproape toţi nominalizaţi de IDSF să arbitreze Campionate şi Cupe Mondiale sau Continentale.

Bilanţul competiţiei din acest an este unul impresionant: mai mult de 1000 perechi înscrise in concurs, printre care campionii mondiali en titre la dansuri standard şi şase perechi din top 24 mondial la categoria latino, 19 ţări reprezentante în concurs, de pe patru continente.

DanceMasters este o competiţie internaţională de dans sportiv organizată în România încă din 2003 sub egida Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net