Spunem adio prezenței la Cupa Mondială la rugby? România ar putea rata turneul final din cauza unui jucător

Ultima actualizare:

    Sione Fakaosilea a debutat la naționala Româbiei în martie 2017
Sione Fakaosilea a debutat la naționala Româbiei în martie 2017

România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Fakaosilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

Sione Fakaosilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.

Dacă forurile internaţionalede rugby vor considera că Sione Fakaosilea a fost folosit încălcând regulamentul de naturalizare al World Rugby, România va pierde calificarea la Cupa Mondială din Japonia, deoarece vor fi anulate victoriile obţinute cu sportivul din Tonga pe teren.

Potrivit jurnaliștillor de la ”As”, World Rugby a eliminat de curând echipa statului Tahiti din calificările pentru Cupa Mondială, după ce a aliniat doi jucători ineligibili în meciul câştigat cu Insulele Cook.

În cazul unei soluţii împotriva "stejarilor", Spania va obţine calificarea directă al Cupa Mondială din Japonia, iar Rusia va merge în competiţiile de recalificare pentru CM 2019.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.


    România a fost prezentă la toate edițiile Cupei Mondiale
România a fost prezentă la toate edițiile Cupei Mondiale

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net