«Stejari» doborâţi în Spania la rugby. Cupa Mondială e departe

Ultima actualizare:

    Nationala de rugby a RomanieiFOTO: Sportpictures.eu
Nationala de rugby a RomanieiFOTO: Sportpictures.eu

România a fost învinsă de Spania şi acum tremură pentru calificarea la Cupa Mondială.

Dezamăgire mare pentru rugby-ul românesc. „Stejarii” s-au înclinat ieri, cu 22-10, în deplasare în faţa Spania şi acum calificarea la Cupa Mondială din Japonia este în mare pericol.

Dacă nu ar fi pierdut, românii şi-ar fi asigurat calificarea matematică pentru competiţia de anul viitor, una dintre puţinele întreceri din sportul mondial de la care ţara noastră nu a lipsit de la niciuna dintre precedentele 8 ediţii. Mai mult, chiar şi înfrângerea era o posibilitate care să le surâdă jucătorilor noştri, cu condiţia să se petreacă la mai puţin de 10 puncte. Cum în tur românii se impuseseră cu 13-3, ei ar fi fost avantajaţi de rezultatele directe la finalul calificărilor.

Ei bine, totul s-a încheiat cum nu se poate mai prost. Spania s-a impus cu 22-10 şi este acum în pole-position pentru o calificare istorică la Cupa Mondială graţie unui start de meci de coşmar pentru ai noştri. În chiar primul minut româno-tongalezul Tangimana Fonowai a primit meritat cartonaşul galben, care în rugby se traduce prin suspendare pe 10 minute. În acel interval spaniolii au marcat două eseuri, niciunul transformat, astfel că partida a început, practic, de la 0-10!

Acum nu e timp de regrete, căci şansele de  ajunge la Cupa Mondială, chiar dacă mici, încă există pentru echipa noastră. În mod normal, ibericii sunt ca şi calificaţi, căci nu au cum să nu învingă Germania şi Belgia. În aceste condiţii, pentru „stejari” există o cale mai lungă şi mai nesigură a calificării. Aceasta presupune obligativitatea victoriilor cu Rusia şi Belgia, din grupă, după care urmează un baraj de „antrenament” cu Portugalia şi apoi unul de foc cu o reprezentantă a Oceaniei, zonă unde copiii joacă rugby de la grădiniţă. Cel mai probabil, adversară ne va fi Samoa, o echipă superioară la prima vedere. Totuşi, pentru că în rugby calificarea se tot joacă şi rejoacă, dacă vom pierde nu vom spune total adio Mondialului. Căci va mai exista un colac de salvare: un turneu în patru, de recalificare, la care vor mai participa Canada şi alte două formaţii şi de unde câştigătoarea va merge în Japonia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net