„Stejarii” României, la un meci de Mondiale. Calificarea se decide în Spania

Ultima actualizare:

    România a reuşit 13 eseuri în meciul cu Germania
România a reuşit 13 eseuri în meciul cu Germania

Naţionala de rugby mai are un singur pas până la Cupa Mondială 2019, partida din Spania de duminică.

Campania de calificare a „stejarilor” la Mondialul din Japonia se poate încheia fericit la finalul acestei săptămâni. La Madrid, tricolorii n-au voie să piardă pentru a nu ceda prima poziţie în preliminarii.

România a zdrobit Germania cu 85-6 în Rugby Europe Championship, răzbunând astfel cu vârf şi îndesat eşecul uluitor (38-41) suferit anul trecut în faţa nemţilor în aceeaşi competiţie. Dacă n-ar fi fost această surpriză colosală, atunci rugbiştii noştri ar fi avut deja biletele spre Cupa Mondială, turneu final de la care n-am lipsit niciodată. Aşa, le-am dat o şansă nesperată spaniolilor în preliminarii, clasamentul fiind alcătuit eliminând rezultatele cu Georgia, o echipă deja calificată la CM 2019.

Cu trei etape rămase de disputat, România are trei puncte peste Spania, în condiţiile în care o victorie la rugby e răsplătită cu patru puncte. Aşadar, confruntarea directă de duminică de la Madrid va stabili în proporţie de peste 90 la sută echipa calificată la Mondiale de pe poziţia „Europa 1”. Pierzătoarea duelului româno-iberic va mai primi o şansă în recalificări, preconizându-se un baraj decisiv cu Samoa, un hop destul de dificil.

„Spania nu ne sperie, noi avem un drum al nostru şi ne gândim la meciul de deschidere de la Cupa Mondială, împotriva Japoniei”, a declarat Alin Petrache, preşedintele federaţiei noastre. Într-adevăr, dacă nu pierde în Spania, România va fi la Mondialul de anul viitor într-o grupă cu Japonia, Irlanda, Scoţia şi, probabil, Samoa, urmând să aibă onoarea de a deschide competiţia împotriva gazdelor nipone.

Clasamentul preliminariilor CM 2019

1. România   20p

2. Spania     17p

3. Rusia       10p

4. Germania 8p

5. Belgia      2p

*Georgia nu intră în acest clasament, fiind deja calificată la CM 2019, astfel că rezultatele contra georgienilor n-au fost luate în calcul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net