Strâng bani pentru a trimite trupul Valeriei Borza acasă

Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis de masă Valerie Borza şi-a pierdut viaţa joi, în Franţa, acolo unde evolua pentru clubul CP Lys Lille Métropole. Românca a fost diagnosticată cu meningită bacteriană, o infecţie gravă a fluidului din măduva spinării şi a celui care înconjoară creierul.  Valeria se pregătea să plece spre România, pentru a petrece sărbătorile alături de familie şi prieteni.

Din păcate n-a apucat să ajungă vie în ţară. Părinţii ei sunt sfâşiaţi acum şi de alte probleme: nu-şi pot permite să plătească repatrierea trupului neînsufleţit al fetei lor, acţiune ce costă peste 5000 de euro. Oficialii clubului din Hexagon unde Borza a evoluat zece ani i-au sărit în ajutor şi organizează o strângere de fonduri.

Aceştia au anunţat în presa locală, dar şi pe site-ul clubului, că mâine va avea loc o ceremonie în amintirea româncei şi că oricine doreşte să ajute financiar familia o poate face prin donaţii.

Francezii speră să strângă suficienţi bani pentru a acoperi costurile repatrierii.

Mama sportivei lucrează chiar în cadrul Primăriei Caransebeş, la Starea Civilă, aşa că primarul Marcel Vela spune că pierderea este cu atât mai mare şi că tot oraşul este alături de familia fetei. Mai mult, Vela spune că va propune Consiliului Municipal acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem Valeriei Borza.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net