Pugiliștii de la lotul național așteaptă cu nerăbdare momentul în care se va da drumul la competiții! Nu au mai boxat de șase luni într-un meci oficial, în schimb sunt în pregătire de luni bune!


Boxerii de la lotul național sunt invidioși pe sportivii care au început concursurile în pandemie și ar vrea să fie și ei la fel de norocoși! Băieții au până acum aproape patru luni de cantonament, la Izvorani, la mare și la munte și visează la momentul în care vor urca din nou în ring. „Sunt foarte încărcat! Să stai să te antrenezi atât de mult și fără să ai un meci să te descarci este foarte greu. Să faci antrenament și să nu boxezi este frustrant, îți dă o stare proastă”, mărturisește Andrei Arădoaie. „Suntem aproape în formă pentru orice campionat, sper să se țină Europenele U22. Nu ne putem opri, trebuie să avem un obiectiv la un moment dat”, spune și Cristian Filip, un alt component al lotului național masculin de box.

Dumitru Dorobanțu, antrenorul lotului național, nu își menajează deloc băieții în cantonament. Sportivii au câte două antrenamente pe zi, iar la final nu își doresc decât să ajungă în pat. „Facem antrenamente destul de grele cu maestrul, e greu pentru că nu avem un obiectiv pus la punct, nu știm nimic din cauza pandemiei, nu știm nici noi pentru ce să ne pregătim. E foarte dificil! Faci pur și simplu antrenament pentru viitor”, recunoaște Robert Jitaru.

Sportivii se gândesc cu emoție la 2021, an în care va avea loc Olimpiada de la Tokyo și își doresc enorm să fie acolo, alături de colegul lor, Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat. Până atunci, au nevoie de concursuri și să treacă de turneele preolimpice. „Știu că pot să merg la Tokyo și sper! Dar trebuie să găsim o soluție să putem să facem turnee sau cel puțin pregătiri comune, că altfel va fi rău de toți, nu doar de noi. Noi avem nevoie de sparring-uri, de meciuri, ca să ajungem la turneele preolimpice de la Londra și de la Paris de la anul”, își exprimă frustraea Andrei Arădoaie. „Îmi e foarte dor să boxez, nu mai am răbdare, m-am săturat și de sparing în sală, suntem aceiași adversari mereu, a devenit monoton. Sunt sută la sută cu gândul la Tokyo! Înfometat!”, a mai spus Cristian Filip pentru Sportsnet.

 
 
Loading...