Succes de răsunet la gimnastică! Avem viitor de aur la acest sport

Ultima actualizare:

    Campioanele europene de junioare, mândre de aurul european cucerit la MersinFOTO: Uniunea Europeană de Gimnastică
Campioanele europene de junioare, mândre de aurul european cucerit la MersinFOTO: Uniunea Europeană de Gimnastică

După aproape un deceniu de ratări și de deziluzii, gimnastica feminină românească pare a fi intrat pe drumul cel bun. La Europenele de junioare, echipa României a cucerit medalia de aur. De asemenea, primele două locuri la individual compus au fost ocupate de românce.

Echipa de gimnastică junioare a României a obţinut, vineri, medalia de aur, iar două sportive tricolore au câştigat aurul şi argintul continental la individual-compus.

în concursul pe echipe, tot la junioare, România s-a clasat pe primul loc, cu un total de 156,463 puncte, urmată de Ucraina şi Ungaria.

Noile campioane europene de junioare sunt Ana Maria Barbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Maria Turcu. Ele fac parte din lotul olimpic de junioare de la Deva și din proiectul național de relansare a gimnasticii românești, ”Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat acum 6 ani de Mariana Bitang și Octavian Belu. Acum, sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean, Cătălin Meran și Cristinel Micu.

Aceasta e prima medalie de aur la echipe, la juniori, pentru România după Arezzo 1992!La individual-compus junioare, medalia de aur a revenit Anei Bărbosu (54.599 puncte), iar cea de argint Mariei Ceplinshi (50.499).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net