Suma enormă plătită de familia lui Michael Schmacher pentru tratamentul pilotului

Ultima actualizare:

    Michael Schumacher a suferit un accident de ski grav în 2013Foto: Getty
Michael Schumacher a suferit un accident de ski grav în 2013Foto: Getty

Pe 29 decembrie se împlinesc 5 ani de la accidentul suferit la schi de Michael Schumacher, probabil cel mai mare pilot de Formula 1 al tuturor timpurilor. 5 ani de lacrimi, 5 ani de suferințe, 5 ani de rugăciuni înălțate de fanii sportului în speranța unui miracol. Din păcate, în ciuda tratamentului foarte costisitor, progresele sunt infime.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este un adevărat mister. Instalat de soția lui, Corinna, în castelul de 50 de milioane de euro pe care îl pe care îl dețin în Elveția, Michael este ascuns total de ochii lumii. Ceea ce s-a aflat până acum este că în ciuda îngrijirolor complexe și a procedurilor de fizioterapie care costă mai mult de 50.000 de euro săptămânal, fostul campion mondial a reușit doar să nu mai fie țintuit în pat.  

Nimeni nu știe însă ce înseamnă asta, și nici cât de grea este recuperarea și dacă Michael Schumacher va mai fi vreodată cel de odinioară, pentru că soția pilotului, Corinna, nu lasă pe nimeni să divulge vreo informație. Dacă a existat vreun prieten care să dea vreo declarație, el a fost imediat șters de pe listă și nu a mai avut acces în locuința de pe malul Lacului Geneva. Castelul pare locul ideal pentru un blnav aflat în convalescență. Prin fața casei trec doar câțiva localnici care își plimbă câinii. Liniștea este atât mare încât poți auzi zgomotul făcut în zbor de mingile de golf în timpul partidelor disputate pe terenul din apropiere.

Singura informație care a răzbătut din interior a fost dată de tatăl pilotului, Rolf, care vine cu regularitate din Bonn pentru a-l vizita în Elveția, și care a confirmat că Michael Schumacher se află în castel. El a pus astfel punct speculațiilor celor care spuneau că fostul pilot a fost mutat la Mallorca sau că a fost dus în SUA, la un specialist în probleme neuronale.

De la accidentul suferit într-o dimineață superbă de decembrie, foarte multe s-au schimbat în Formula 1. Lewis Hamilton a depășit recordul de pole-position-uri deținut de Michael, Hamilton are acum 83, față de 68 ale germanului.  

Sebastian Vettel, unul dintre cei mai mari fani ai lui Schumacher, s-a mutat la Ferrari, dar nu a reușit să mai câștigat nici un titlu din 2013 încoace.

Max Verstappen, care pe când era copil își făcea vacanțele împreună cu familia Schumacher, deoarece tatăl lui, Jos, și Michael erau buni prieteni, e considerat acum viitorul star al Formulei 1.

Dar, lucrul care este poate cel mai important, chiar fiul lui Michael, Mick, este pe cale de a deveni un nume important în lumea automobilismului. El avea 14 ani în momentul accidentului, fiind chiar lângă tatăl lui atunci când acesta s-a dezechilibrat și a dat cu capul în piatra care i-a declanșat hemoragia cerebrală. Acum, Mick este campionul Formulei 3 și a semnat cu Prema, din Formula 2, pentru următorul sezon.

Mick, care nu a spus niciodată nimic legat de starea de sănătate a tatălui său, dar luna trecută, într-un interviu pentru RTL, a făcut câteva dezvăluiri legate de relația lui cu Michael de dinaintea accidentului. ”Tata m-a întrebat dacă vreau să devin pilot profesionist sau vreau să o fac doar ca hobby. Eu, desigur, am spus că vreau să devin profesionist. Eu mereu vreau să mă compare cu cei mai buni, iar tata este cel mai bun. El e și idolul meu. Sunt mulțumit dacă mă pot compara cu el. Mulți campioni mondiali mă compară cu tata”, a spus Mick.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net