Surpriză neplăcută venită vineri de la Federația Europeană de Handbal. Dinamo, cea mai frumoasă echipă a recent încheiatei ediții a Ligii Campionilor, singura formație neînvinsă în sezonul european de pe continent, nu a primit wild-card pentru a putea participa în noul format al Ligii Campionilor la handbal masculin. La feminin, CSM București a primit acest drept.


Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a primit wild card pentru ediţia viitoare a Ligii Campionilor, în timp ce, la masculin, Dinamo nu a primit, dar are statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al EHF, informează news.ro.

Ţinând cont că formatul competiţiei masculine a fost redus la două grupe de câte opt echipe, forul european a luat în calcul în acordarea wild card-urilor de sală, drepturi TV, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, iar Dinamo nu s-a încadrat în aceste criterii.

Totuşi, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este a doua rezervă, după Wisla Plock, în cazul în care vor fi echipe dintre cele 16 participante care nu va putea să evolueze acasă din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus. Dinamo are garantată participarea în nou-înfiinţata Ligă Europeană.

Dinamo a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare, astfel că spera la compensaţia unui wild-card pentru viitorul sezon.

La feminin, în Liga Campionilor vor fi tot 16 formaţii, ca anul trecut, dar şi în această competiţie s-a schimbat formatul, cu două gupe de câte opt. 

CSM Bucureşti, care a cerut "upgrade" de la Liga Europeană la Liga Campionilor, la fel ca Dinamo, a primit wild card, pe baza aceloraşi criterii ca la masculin, alături de alte şase echipe.

În Liga Campionilor feminină va participa şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Tragerea la sorţi a grupelor LC va avea loc la 1 iulie, la Viena, atât la masculin, cât şi la feminin.

 
 
Loading...