Tabita Maftei, canotoarea care calcă pe urmele campioanelor olimpice Elisabeta Lipă, Sanda Toma și Valeria Răcilă

Ultima actualizare:

    Tabita Maftei, pe podiumul de premiere al CM de juniori din CehiaFoto: captură video
Tabita Maftei, pe podiumul de premiere al CM de juniori din CehiaFoto: captură video

La o săptămână după rezultatele deosebite obținute de seniori la CE de canotaj de la Glasgow, juniorii români au obținut două medalii de aur şi una de bronz la Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia.

Președinte al Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă și-a exprima bucuria și a subliniat că acest sport are viitor la noi. Multipla campioană olimpică și mondială a subliniat în special reușita Tabitei Maftei, care a câștigat medalia de aur la schif simplu. Adică într-o probă în care titlul olimpic a fost obținut de trei românce: Sanda Toma (Moscova, 1980), Valeria Răcilă (Los Angeles, 1984) și Elisabeta Lipă (Barcelona, 1992). "S-au cucerit două medalii de aur şi una de bronz. Un rezultat extraordinar. Bucuria mea este cu atât mai mare cu cât mă gândesc că, poate, cine ştie, se naşte o a doua Elisabeta Lipă. Avem titlul mondial la simplu junioare prin Tabita Maftei, care este un copil extraordinar. Avem o echipă de excepţie la juniori. Văd la ei foarte multă determinare. Văd acea sete de medalii", a declarat Lipă la Baza Nouă din cadrul Complexului Sportiv Naţional Siliștea Snagovului.

Lipă a descris-o pe campioana de la schif simplu în felul următor: ”Originară din Talpa, comuna Cândești, localitate învecinată cu satul meu natal, Tabita a rămas fără parteneră la dublu rame din cauza nefericitei accidentari a colegei sale, cu doar doua saptamani inainte de concurs. A depășit toate greutățile apărute în viața ei și a devenit, iată, campioană mondială de junioare într-o manieră și după o finală entuziasmantă. Felicitări din toată inima, Tabita!”

La Campionatele Mondiale pentru juniori de la Racice, Cehia, România s-a clasat pe locul 4 în ierarhia pe națiuni. Tabita Maftei (simplu), precum şi Florin Arteni-Fîntînariu și Laurenţiu Alexandru Danciu (dublu rame) au cucerit titlul mondial, iar echipajul feminin de 8+1 (Amalia Bucu, Simona Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice Elena Ţurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu, Laura Pal şi Victoria Ştefania Petrean) a obținut medalia de bronz.


    Tabita Maftei, la sosirea pe aeroportul OtopeniFoto: Facebook / Tabita Maftei
Tabita Maftei, la sosirea pe aeroportul OtopeniFoto: Facebook / Tabita Maftei
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net