Teste de sarcină făcute fără acordul handbalistelor

Ultima actualizare:

    Handbalistele au efectuat testul de sarcină fără să știeFoto: Pixabay
Handbalistele au efectuat testul de sarcină fără să știeFoto: Pixabay

Asociaţia Jucătorilor și Jucătoarelor profesionişte de handbal (AJPH) din Franța a anunţat, într-un comunicat, că un club din Hexagon ar fi supus sportivele legitimate acolo la teste de hormoni de sarcină fără a se lua consimţământul acestora. Ceea ce contravine legislației franceze.

Potrivit site-ului lequipe.fr, "Analize ale nivelului hormonilor Beta hCG pentru descoperirea sarcinilor ar fi fost prescrise de medic fără consimţământul jucătoarelor. După ce a intrat în posesia documentelor care atestă efectuarea aceste analize, AJPH a trimis o scrisoare clubului şi medicului şi a informat instanţele şi partenerii sociali. Acest tip de control este total ilegal, încalcă viaţa privată a jucătoarelor şi aduce o gravă atingere intimităţii lor", se arată în comunicatul AJPH.Conform France TV Sport, ar fi vorba de gruparea Nantes Atlantique Handball, aflată pe locul 3 în prima ligă și la care sunt legitimate și două jucătoare care au evoluat în trecut în liga din România: Alexandrina Barbosa, care a evoluat la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi Camille Ayglon, care a fost la CSM Bucureşti. Contactată de AFP, Liga Feminină de Handbal (LFH) a indicat că a luat legătura cu clubul în cauză şi aşteaptă explicaţii.

Prin efectuarea acestor teste, conducătorii respectivului club au vrut să se asigure că jucătoarele cărora le vor prelungi contractele nu sunt însărcinate. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net