Tiger Woods, cel mai bine plătit sportiv

Ultima actualizare:

    Tiger Woods avea, înainte de divorţ, o avere de peste 1 miliard de dolariFoto: AP
Tiger Woods avea, înainte de divorţ, o avere de peste 1 miliard de dolariFoto: AP

Oamenii de la revista Forbes au calculat salariile atleţilor celebri din toate disciplinele şi Tiger Woods, considerat cel mai bun practicant de golf din toate timpurile, a fost desemnat lider. Clasamentul se bazează pe sumele câştigate ca sportiv, nefiind luate în calcul veniturile din contractele de publicitate.

Interesant e că Tiger Woods a fost primul sportiv cu o avere estimată la peste un miliard de dolari, însă bogaţia i-a mai scăzut când a fost implicat într-un scandal sexual. Anul acesta a “produs” 30 de milioane de dolari şi e urmat în ierarhie de rivalul său de pe teren, Phil Mickelson, cel care a obţinut cu două milione mai puţin în 2015. Podiumul se continuă cu vedeta baschetului LeBron James, 27 de milioane de dolari. Tenismenul Roger Federer a primit în conturi aceeaşi sumă ca starul celor de la Cleveland Cavaliers şi elveţianul e urmat de Mahendra Singh Dhoni, un jucător de cricket. Indianul a câştigat 21 de milioane de dolari. În top se mai regăsesc oameni ca Usain Bolt, cel mai rapid om din lume având 18 milioane, baschetbalistul Kevin Durant, care a acumulat în cont la fel ca “Fulgerul”, sau Rory McIlroy, un jucător de golf ce a strâns 12 milioane. Interesant e că Leo Messi, unul dintre cei mai buni fotbalişti la nivel mondial, nu a “prins” un loc la masa bogaţilor.

Mayweather, sute de milioane de dolari în 2015

Floyd Mayweather e un boxer ce s-a retras recent din activitate, el fiind invincibil în întreaga carieră profesionistă. Deşi, americanii susţin că “leafa” sa a fost de 11,5 milioane de dolari în acest an, pugilistul e de fapt unul dintre cei mai bogaţi sportivi din lume. Are o avere impresionantă şi doar în vară, în urma meciului cu Pacquiao, a realizat un venit de 225 de milioane de dolari.

Cristiano Ronaldo, singurul fotbalist din top

Starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, e unicul fotbalist ce a fost inclus în clasament. El a obţinut 16 milioane de dolari din salariu, dar în acest an câştigurile sale au fost mult mai mari, dacă adăugăm şi acţiunile de marketing. Pe lângă faptul că promovează diferite companii puternice, el şi-a creat şi propriul brand, unde se comercializează haine, încălţăminte sau parfumuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net