Timișoara Saracens ar putea participa la ediția 2018/2019 a Cupei Challenge la rugby

Ultima actualizare:

    Timișorenii au cucerit un nou titlu de campioni la rugby sâmbăta trecutăFoto: Marian Burlacu
Timișorenii au cucerit un nou titlu de campioni la rugby sâmbăta trecutăFoto: Marian Burlacu

Echipa de rugby Timișoara Saracens ar fi beneficiara neînscrierii în competiție a grupării din Heidelberg, care, potrivit cotidianului francez ”l’Equipe”, s-ar afla într-un conflict de interese cu Stade Francais, care participă tot în Challenge Cup

Campioană a României, Timișoara Saracens a ratat, în urmă cu circa o lună, calificarea în finala ”Scutului European”, respectiv prezența în grupele ediției 2018/2019 a Cupei Challenge după ”dubla” cu gruparea germană (26-20 și 15-27).

Iar Heidelberg a devenit astfel primul club din Germania ce urmează a participa în a doua competiție rugbystică europeană ca valoare. Doar că prezența nemților este pusă sub semnul întrebării. Potrivit cotidianului francez ”l’Equipe”, EPCR, forul care supervizează Cupa Challenge, nu va permite înscrierea lui Heidelberg RK din motive etice. Mai precis, din cauza unui posibil conflict de interese. Membru de onoare la echipa germană, Hans-Peter Wild este practic proprietarul lui Stade Francais, formație ce participă tot în Challenge Cup… Ceea ce înseamnă că formațiile de care e apropiat ar putea nimeri în aceeași grupă la tragerea la sorți din 20 iunie.

Avere de 2,4 miliarde de euro

În vârstă de 76 de ani, Hans-Peter Wild s-a născut și a studiat la Heidelberg, unde se află capitala rugby-ului german. Cu o avere estimată la 2,4 miliarde de euro, a fondat acolo, în 2007, Wild Rugby Academy (WRA), în care investește anual câte 3 milioane de euro. În iunie 2017, omul de afaceri a cumpărat, printr-un holding, echipa pariziană Stade Francais. Iar atracția lui Wild pentru sportul cu balonul oval nu e deloc întâmplătoare, tatăl lui practicându-l în anii 30.

Informația publicată de ”l’Equipe” a iscat numeroase comentarii. Cineva s-a intrebat de ce trebuie refuzată înscrierea lui Heidelberg și nu a lui Stade Francais? Răspunsul e simplu. Fiindcă interesele financiare sunt mai mari în jurul gruprii pariziene, Wild anunțând că va investi în ea 30 de milioane de euro în primii trei ani.

Plătește salariile jucătorilor de la Heidelberg

Legăturile dintre Heidelberg RK și Stade Francais sunt, așadar, evidente. Cotidianul ”l’Equipe” scrie că ambele au același sponsor, Capri Sun, care îi aparține lui Wild. De asemenea, subliniază că ”anul trecut, Wild Rugby Academy a preluat controlul companiei Gesellschaft zur Förderung des RugbySports (GFR), deținută tot de Wild și care urmărește dezvoltarea acestui sport în Germania. În plus, potrivit publicației franceze, cel supranumit ”Doctorul” ar plăti, prin GFR, salariile unor jucători care evoluează pentru Heidelberg RK.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net