Titi Aur revine în Campionatul Național de Raliuri !

Ultima actualizare:

    Echipajul Cotnari Rally Team
Echipajul Cotnari Rally Team

După o pauză de 7 ani, Titi Aur revine în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018 împreună cu Silviu Moraru, copilotul său, alături de care a câștigat în 2001 și 2002 edițiile Campionatului Național.

Programată pentru acest weekend, 23-25 martie 2018, la Brașov, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 se bucură de un foarte mare interes din partea concurenților, astfel că lista de înscrieri include numărul maxim de concurenți admiși de regulament: 90 de echipaje urmând să ia startul în concurs.


    Titi Aur
Titi Aur

“Nu cred că există un concurent care merge la o competiție fără să-și dorească să ajungă pe locul 1. Cu siguranță, echipamentul și experiența noastră ne califică să ne luptăm pentru locul 1. În același timp, evoluția campionatului și tinerii care merg din ce în ce mai tare, fac dovada că nu va fi deloc ușor. Eu nu sunt un fan al asfaltului. Se știe că-mi place aderența cât mai scăzută, motiv pentru care mă bucură faptul că vremea la prima etapă din Campionat, Tess Rally 2018, va fi capricioasă. Vremea urâtă pentru mine înseamnă vreme bună! Însă, nu neg că trebuie să mă adaptez la noul stil de pilotaj. Dacă pe timpuri, mersul de-a latul sau mersul spectaculos însemna și eficient, acum, cu astfel de mașini, orice derapaj înseamnă o mică întârziere și atunci sunt foarte conștient că trebuie să lupt cu câteva lucruri: cu pauza făcută, cu instinctul de conservare care se accentuează odată cu înaintarea în vârstă, dar în același timp trebuie să mă adaptez și la noua mașină, și la noul stil de pilotaj. Foarte greu îmi este să dau un pronostic, dar cu siguranță vom face totul ca să fim cât mai sus în clasament”, a declarat Titi Aur.

Copilotul său, Silviu Moraru a completat: “Mai sunt mici amănunte de pus la punct, iar echipa tehnică lucrează de zor. Am adunat 250 km de teste cu Skoda Fabia R5 și spunem noi că suntem unde trebuie. Ne simtim bine în mașină, este prietenoasă, ascultătoare și cred că am găsit stilul de pilotaj optim. Am reînnodat legătura pilot-copilot ca și cum nu am fi avut niciodată vreo pauză!”


    Silviu Moraru
Silviu Moraru

Echipajul Cotnari Rally Team va avea numărul 41 de concurs. Ce înseamnă acest lucru? “Sincer, concursul pe care îl lansăm astăzi, #2oldforgold, definește următorul joc de cuvinte: <<2 seniori pentru aur>>. Iar numărul 41 se traduce și prin <<pentru locul 1, pentru aur>>. Important este că nu mă consider prea bătrân pentru aur, cu două înțelesuri… pentru Titi Aur și pentru locul 1 pe podium!”, a ținut să mai precizeze Silviu Moraru. “Da, suntem doi bătrâni care pornim în cursa pentru aur. Dacă suntem prea bătrâni pentru asta, rămâne de văzut în acest an. Cert este că fanii care mă cunosc știu că vom face spectacol pentru ei, pe probele speciale, iar noi avem 3 ani de-acum încolo să le demonstrăm ce putem. Sponsorii noștri Cotnari, Vodafone, Skoda și Omniasig vor fi alături de noi și le mulțumim pentru susținere și implicare!”, a adăugat zâmbind pilotul Titi Aur.

Concursul #2oldforgold reprezintă o premieră pentru lansarea unui echipaj în Campionatul Național de Raliuri și vine din dorința de a atrage, la nivel național, cât mai mulți tineri spre motorsport și pe probele de raliu. Inițiativa echipajului Cotnari Rally Team este bine venită, pentru că, în ultimii ani, numărul spectatorilor pe probe a scăzut dramatic și orice demers care ar duce la atragerea lor către motorsport, este salutar. “Îmi place să am contact direct cu fanii și sunt convins că, din curiozitate, vor posta câte-o fotografie ca să ne susțină, apoi își vor învita prietenii să-i susțină cu voturi, pentru ca, într-un final, ei să ajungă să vină ca spectatori la etapele din acest an. Noi îi așteptăm, cu sau fără #!”, a mai subliniat Silviu Moraru.

Echipajul Cotnari Rally Team și-a propus să facă spectacol pe probele speciale, iar fanii lui Titi Aur sunt obișnuiți cu asta. Mai mult, fotografiile înscrise în concurs, purtând semnul victoriei pentru echipajul Titi Aur și Silviu Moraru, vor fi printate în 2019 și afișate în zona de service dedicată echipei, astfel că Titi Aur se ține de promisiune și îi va lua alături de el, la curse, pe tinerii care știu ce înseamnă raliu doar pe calculator. “Am ales să lansăm acest concurs online, folosind un hashtag așa cum sunt obișnuiți tinerii: #2oldforgold, pentru că ei stau în casă, în fața calculatorului și iubesc jocurile de viteză. Să nu uităm că jocurile cu mașini sunt în top 5 în preferințele gamerilor, având un public țintă general. Noi le vom oferi posibilitatea să câștige un curs de pilotaj cu Titi Aur și Silviu Moraru la Academia Titi Aur, care le va permite să-și îndeplinească visul de a fi piloți de raliu. De asemenea, în perioada raliurilor, vom oferi premii tinerilor care vin la standul echipajului Cotnari Rally Team”, a explicat Mirela Secan, directorul de marketing și comunicare al Academiei Titi Aur.

Așadar, începând cu cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018, echipajul Cotnari Rally Team va aloca premii în cadrul concursului #2oldforgold pentru fanii înscriși, care vor veni la raliu să îi cunoască.

Marele premiu al concursului constă într-un curs de pilotaj cu Titi Aur și Silviu Moraru la Academia Titi Aur. “Ne gândim ca pe viitor să susținem câștigătorul concursului pentru participarea la o etapă de viteză în coastă, oferindu-i o mașină și cele necesare. În acest fel, fanii vor vedea că ne ținem de promisiune!”, a mai explicat Silviu Moraru.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net