Victimă a unui atac cerebral în 9 mai, chiar în noaptea de după câştigarea titlului de către Dinamo, soţia handbalistului dinamovist Javier Humet a decedat.


Într-o postare pe Facebook, CS Dinamo a transmis trista veste:  "Condoleanţe, Javier Humet! Suntem alături de tine! Suntem cutremuraţi şi găsim cu greu cuvinte în aceste momente teribile pentru campionul nostru Javier Humet. Am sperat timp de zece zile intr-un miracol, dar cu toate rugăciunile noastre soţia sa a plecat pentru totdeauna într-o lume mai bună. Clubul Sportiv Dinamo şi întreaga familie a sportului dinamovist sunt alături de tine, Javier! Dumnezeu să o odihnească în pace!”.
Din 9 mai, suporterii grupării bucureștene au transmis pe rețelele sociale mesaje în care și-au exprimat sprijinul pentru Javier Humet. Mulți dintre ei s-au rugat lui Dumnezeu pentru ca soția acestuia să-și revină. 
Născut în Spania, în Barcelona, în 22 ianuarie 1990, dar naturalizat român în urmă cu trei ani, Javier Humet (30 de ani) a jucat pentru prima dată în România în ediția 2012/2013, la HCM Constanţa. Apoi, după un an petrecut în Franţa, la US Ivry Handball, Humet a revenit în Liga Zimbrilor. În România, el mai jucat la HCM Constanţa (2014-2015), CSM Bucureşti (2015-2018), Steaua  (2019-2020) și Dinamo (din 2020). În vara trecută, el s-a înscris în Programul Doar Dinamo Bucureşti al Peluzei Cătălin Hâldan, de susţinere a grupării alb-roşii, având numărul 6.700. În luna decembrie 2016, el a fost convocat pentru prima dată la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Barcelona, oraşul său natal, unde reprezentativa antrenată de compatriotul lui, Xavi Pascual, a disputat şi un meci amical cu Qatar. Interul dreapta a evoluat astfel pentru prima dată dată pentru echipa României, însă doar într-un meci de verificare. El și-a făcut debutul oficial în preliminariile CM 2019.

 
 
Loading...