Programată astăzi (joi, 1 septembrie), la ora 12.00, tragerea la sorţi a grupelor EHF European League a fost amânată cu o zi din cauza unui posibil caz de infectare cu noul coronavirus în echipa care produce evenimentul. România este reprezentată în întrecerea masculină de Dinamo Bucureşti, care a fost repartizată în urna a doua valorică.


Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Federația Europeană de Handbal (EHF) a precizat: „În urma consultărilor cu furnizorul şi deoarece a devenit necesar ca mai multe persoane să fie supuse unui test pentru coronavirus, nu s-a considerat fezabil ca personalul tehnic să poată fi înlocuit într-un termen atât de scurt pentru a oferi un mediu sigur în vederea producerii tragerii la sorţi".
În aceste condiții, operațiunea a fost amânată pentru mâine (vineri, 2 octombrie), de la aceeaşi oră.
Dinamo a intrat în competiție direct în faza grupelor, după ce EHF nu a inclus-o în Liga Campionilor prin wild-card. Formația bucureșteană a rămas singura reprezentantă a țării noastre după eliminarea echipelor Potaissa Turda şi HCDS Constanţa în turul 2 preliminar. Dinamo a fost a fost repartizată în a doua grupă valorică.
EHF European League se va desfăşura cu patru grupe a câte şase echipe fiecare, iar meciurile din prima etapă sunt programate în 20 octombrie. La tragerea la sorți se va evita ca două sau mai multe echipe din aceeași țară să evolueze în aceeași grupă.
EHF European League se va desfăşura în continuare cu patru grupe a câte şase echipe, iar meciurile din prima etapă sunt programate în 20 octombrie.
Componența urnelor valorice
Urna 1:
Abanca Ademar Leon (Spania), USAM Nimes Gard (Franța), SC Magdeburg (Germania), 
Grundfos Tatabanya KC (Ungaria)
Urna 2: Orlen Wisla Plock (Polonia), CS Dinamo Bucuresti (România), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Alingsas HK (Suedia)
Urna 3: HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Chekhovskie medvedi (Rusia), TATRAN Presov (Slovacia), Besiktas Aygaz (Turcia)
Urna 4: Fenix Toulouse Handball (Franța), Montpellier HB (Franța), Füchse Berlin (Germania), Rhein-Neckar Löwen (Germania)
Urna 5: Fivers (Austria), RK Nexe (Crroația), GOG (Danemarca), Sporting CP (Portugalia)
Urna 6: HC Metalurg (Macedoania de Nord), RK Trimo Trebnje (Slovenia), IFK Kristianstad (Suedia), HC ȚSKA (Rusia)

 
 
Loading...