În aceeași zi de marți, 11 mai, Dinamo București (handbal masculin) și Sepsi Sf. Gheorghe (baschet feminin) au primit medaliile și titlul de campioană națională în ediția 2020/2021.


Spre deosebire de anii 80, unii în care formațiile din Capitală câștigau majoritatea campionatelor în sporturile de echipă, ultimul deceniu a evidențiat o dispută între grupările din Transilvania și cele din București. După ce hocheiștii de la Corona Brașov au bifat al 4-lea succes pe plan intern (3-2 cu SC Miercurea Ciuc în finală), duminică a fost rândul echipei feminine de fotbal “U” Olimpia Cluj să-și asigure medalia de  aur cu patru etape înainte de finalul Ligii 1. Echipa antrenată de Iulian Szekely s-a impus cu 2-1 în fața lui Vasas Femina Odorhei, bifând cel de-al 10-lea titlu național la rând (cu mențiunea că anul trecut acesta nu a fost acordat)! Podiumul este completat de ACS Heniu Prundu Bârgăului (35 puncte) și Piroş Security Arad (35p). Olimpia vizează și realizarea eventului prin câștigarea Cupei României, ultima reușită de acest gen datând din 2017. 
Transilvania a bifat al 3-lea titlu național din 2021 prin  formația feminină de baschet Sepsi Sfântu Gheorghe, care s-a impus cu 3-1, la general, în finala cu CSM Satu Mare. Pentru gruparea covăsneană, acesta este cel de-al cincilea titlu naţional din 2016 încoace.  Medaliia de bronz a revenit formaţiei FCC Baschet Arad, care s-a impus cu 2-0 la general în fața Olimpiei Braşov. E de precizat că în acest an Sepsi a cucerit şi Cupa României, în timp ce la nivel european a atins faza „sferturilor” în FIBA EuroCup. 

Pe de altă parte, Ardealul a cedat supremația la volei fete, CSM Târgoviște izbutind să se impună în fața lui Volei Alba Blaj, campioana ultimilor ani. Și să aducă singura reușită a Munteniei în „Bătălia Provinciilor”. La masculin, în schimb, titlul a ajuns în Moldova, Arcada Galați izbutind al doilea succes la rând. 

Întrecerea la polo fete, „afacere bucureșteană”

Și echipele din Capitală au reacționat în ultimele zile în „Bătălia Provinciilor”. Mai întâi, poloistele de la Rapid au triumfat în disputa cu cele steliste. Și cum pe locul 3 s-a clasat Dinamo, putem spune că întrecerea la polo fete a fost „o afacere bucureșteană”.
Devenită campioană la handbal încă de sâmbătă, echipa masculină Dinamo și-a primit trofeul marți, după victoria (27-24) în fața marii sale rivale, Steaua. Gruparea roș-albă a bifat titlul cu numărul 17, izbutit o serie de cinci succese la rând. Ceea ce n-a mai reușit niciodată. Pe locurile 2și 3 au terminat Potaissa Turda, respectiv Dobrogea Sud Constanța. 
La această oră, celelalte campionate sunt în curs de desfășurare. Și cu excepția celui masculin de baschet, în care formațiile din Transilvania sunt favorite, în celelalte asistăm la dueluri între echipe din București și din Ardeal. 

Campioanele României în sporturile de echipă

Ediția 2020/2021

Baschet feminin: Sepsi Sf. Gheorghe
Fotbal feminin: ”U” Olimpia Cluj
Handbal masculin: Dinamo București
Hochei masculin: Corona Brașov
Polo feminin: Rapid București
Volei feminin: CSM Târgoviște
Volei masculin: Arcada Galați

Cine se luptă pentru titlu

Baschet masculin: ”U” Cluj, CSM Oradea, CSU Sibiu, CSO Voluntari
Handbal feminin: CSM București, Minaur Baia Mare, SCM Rm. Vâlcea
Fotbal masculin: CFR Cluj,  FCSB
Polo masculin: Steaua (2-0 în semifinala cu Rapid), CSM Oradea (2-0 în semifinala cu Dinamo)
Rugby masculin: CSM Baia Mare, Steaua, Timișoara, Dinamo (SuperLiga se termină la toamnă)
Rugby feminin: Politehnica Iași, Agronomia București

 
 
Loading...