Tricouri purtate de Cristina Neagu, Nicola Karabatic, Ianis Hagi și Petru Bălan au fost scoase la licitație în campania ”Uniţi contra coronavirusului”

Ultima actualizare:

    Pe pagina de Facebook a CSU Suceava se poate licita pentru tricouriFoto: Facebook/CSUSuceava
Pe pagina de Facebook a CSU Suceava se poate licita pentru tricouriFoto: Facebook/CSUSuceava

Pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Universitar din Suceava se desfășoară până vineri o campanie intitulată ”Uniţi contra coronavirusului”. Astfel tricouri aparținând unor sportivi de top, atât din România, cât și din străinătate, au fost scoase la licitaţie, sumele obținute urmând a fi donate comunităţii locale, grav afectată de pandemia de coronavirus. Printre tricourile ce pot fi astfel achiziționate se numără unele purtate de handbaliștii Nikola Karabatic și Cristina Neagu, fotbalistul Ianis Hagi sau rugbyștii Petru Bălan și Mihai Macovei.

În mesajul inițial, postat în 2 aprilie, se menționa: ”Suceava trece prin momente grele, dragi concetăţeni şi iubitori ai sportului. În această perioadă, în care suntem puşi la grea încercare, trebuie să rămânem uniţi şi să ne mobilizăm fiecare, pentru că orice ajutor în lupta dusă pe viaţă şi pe moarte împotriva coronavirusului este binevenit. De aceea, noi, colectivul echipei de handbal de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care respectăm cu stricteţe regula impusă de autorităţi, aceea de a sta acasă, am decis să organizăm pe Facebook o licitaţie de tricouri purtate de jucători cunoscuţi din ţara noastră şi din străinătate, cel mai important fiind al francezului Nikola Karabatic, unul dintre cei mai buni handbalişti din toate timpurile”.Tot atunci s-a precizat și destinatarul campaniei: ”Scopul acțiunii este acela de a strânge bani pentru Spitalul Județean din Suceava, care are mare nevoie de echipamente și medicamente. Sperăm ca acțiunea noastră să fie împărtășită de cât mai mulți iubitori ai sportului din mediul online și să-și atingă scopul pentru care a fost inițiată, acela de a pune la bătaie orice resursă pentru a învinge acest virus periculos, astfel încât viața noastră de zi cu zi să își reia cât mai repede cursul normal. Pentru a fi utilizați cât mai eficient, banii strânși vor fi direcționați către Fundația Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului”.Regulamentul campaniei prevede ca fiecare licitaţie de tricou să rămână activă un număr de 7 zile din momentul în care a fost urcat pe Facebook. Preţul de pornire este de 150 de lei per tricou, cu excepţia celui purtat de Nikola Karabatic, pe când evolua la Barcelona, care pleacă de la 450 de lei. Câştigătorii licitaţiei vor face plata în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852 Andrei Iulian, însă detalii suplimentare pot fi obţinute de la antrenorii echipei sucevene de handbal, Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei.

Numărul sportivilor care s-au alăturat campaniei a crescut de la o zi la alta. Din handbal, de pildă, le putem aminti pe Cristina Neagu, Crina Pintea, Valentina Ardean Elisei, Mihaela Tivadar, Cristina Nan, Iulia Dumanska, Luciana Popescu, dar și pe Mihai Popescu, George Buricea, Nicuşor Negru, Alin Şania, Rareş Fortuneanu, Leonard Bibirig, Valentin Ghionea,Sandu Iacob, Iulian Stamate, Chike Onyejekwe, Ionuţ Iancu, Raul Ferenţ, estonianul Martin Johannson, muntenegreanul Nemanja Grbovic, georgianul Irakli Chikovani, nord-macedoneanul Kiril Lazarov, Viorel Fotache, Cristian Fenici, Ionuţ Georgescu, Liviu Mironescu, Răzvan Gavriloaia, Dan Savenco, Ştefan Laufceac, Marius Mocanu, Robert Militaru, Bogdan Şoldănescu, Ovidiu Mihăilă, Alexandru Csepreghi, Ionuţ Nistor, Huba Talas, Predrag Vujadinovic. 

În campanie s-au implicat și reprezentanți ai sportului rege, fotbalul. Au răspuns prezent Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de fotbal a României, secundul său Nicolae Dică, dar și foștii internaţionali Dorin Goian și Ciprian Marica. De asemenea, Ciprian Anton, preșdintele AJF Suceava, a donat tricoul cu autograf al lui Ianis Hagi, purtat de acesta în meciul de anul trecut cu Norvegia, din preliminariile Campionatului European.Duminică, în campanie s-au alăturat și oamenii de rugby: ”Primul tricou, donat de echipa RC Gura Humorului, aparține unui sucevean get-beget, Petru Bălan, care pe vremea când devenea dublu câștigător al campionatului Franței cu echipa sa de club, Biarritz, a fost poreclit de presa din Hexagon <<Ursul din Carpați>>, datorită forței sale fizice și a apariției impunătoare. Tricoul scos la licitație a fost purtat de Bălan, considerat de specialiști unul dintre cei mai mari rugbiști din ultimii 20 de ani, în meciul România - Țara Galilor, din anul 2004.Al doilea tricou a fost purtat de humoreanul Mihai Macovei, căpitanul Naționalei de rugby a României, la turneul IRB Națions Cup 2010. Mihai Macovei, în vârstă de 33 de ani, este liderul generației actuale a rugbiului românesc. El activează în prezent în Franța, fiind de ani buni căpitanul echipei naționale de rugby a României. Cel de-al treilea tricou pe care vi-l prezentăm a fost dăruit de către Alin Petrache, președintele FRR, și este semnat de toții jucătorii care evoluează în prezent la echipa națională”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net