Turneul de la Roma

Ultima actualizare:

    Simona Halep va lupta la US Open cu Victoria AzarenkaFoto: AP
Simona Halep va lupta la US Open cu Victoria AzarenkaFoto: AP

Turneul de la Roma va începe săptămâna viitoare, perioada 11 – 17 mai, iar Simona Halep e apărată de un bodyguard. Măsura a fost luată după ce românca a primit ameninţări cu moartea.

Turneul de la Roma e dotat cu premii de 2.183.600 de dolari. Simona Halep, cap de serie numărul 2, va evolua direct în turul doi, urmând ca în runda secundă să o întâlnească pe învingătoarea dintre Varvara Lepchenko şi Alison Riske.

Vedeta noastră a ajuns deja în capitala Italiei şi conform presei din Peninsulă ea avut încă de la antrenamente o gardă de corp. Paznicul a stat în preajma Simonei şi la şedinţa tehnică pe care a ţinut-o cu trei zile înainte de debutul concursului.

Totuşi, ziariştii au notat că Halep nu le-a oferit autografe şi nu s-a fotografiat cu fanii, majoritatea copii, la finalul şedinţei de pregătire. Astfel, nici nu a început turneul de la Roma şi ea şi-a atras critici din partea ziariştilor italieni.

Turneul de la Roma: Simona Halep a bătut-o de fiecare dată pe Lepchenko

Interesant e că Simona a jucat de două ori cu Lepchenko, numărul 30 WTA, şi de fiecare dată s-a impus. În 2014 la Australian Open, scor 4-6, 6-0, 6-1, şi în acest an la Indian Wells, scor 6-1, 3-6, 6-1. Cu Alison Riske, locul 45 WTA, Halep nu s-a mai întâlnit până în prezent.

Turneul de la Roma: Şi Begu e pe tabloul principal

La turneul de la Roma va evolua, pe tabloul principal, şi Irina Begu, locul 37 WTA, care va juca în primul tur cu o sportivă venită din calificări. Ea va urca de luni pe poziţia 31, după ce la Madrid a ajuns în sferturi, acolo unde a fost învinsă de Petra Kvitova, numărul 4 WTA, scor 5-7, 3-6. Pentru performanţa sa va primi 100.315 euro, al doilea premiu ca mărime după ceea ce a obţinut pentru accederea în optimi la Australian Open.

"Din păcate, turneul de la Madrid s-a încheiat pentru mine. A fost o săptămână foarte bună, care mi-a dat încredere şi care mă motiveaza şi mai mult în ascensiunea mea în top 30. Următoarea oprire, Roma!" a scris Irina Begu pe pagina sa de facebook.

La Madrid, ea a ratat calificarea în semifinale şi la proba de dublu, acolo unde perechea sa a fost sportiva din Spania, Lara Arruabarrena. În calificări la turneul de la Roma evoluează şi Monica Niculescu (62 WTA) şi Alexandra Dulgheru (71 WTA). Prima o are ca rivală pe italianca Jasmine Paolini (342 WTA), iar a doua pe elvețianca Lisa Sabino (481 WTA).

Anul trecut, Simona Halep a fost nevoită să se retragă din faza optimilor, din cauza unei accidentări.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net