Programat în Sala Polivalentă din București, de mâine (joi, 3 septembrie) până duminică, turneul final al ediției 2019/2020 al Cupei României la handbal, pentru echipe feminine, se va disputa fără spectatori și cu respectarea unui protocol sanitar impus de pandemia de COVID-19. În acest context, echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila a respins, într-un comunicat de presă, că s-ar confrunta cu mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul lotului. Gruparea dunăreană urmează a juca mâine, de la ora 18.00, în sferturile de finală, cu SCM Rm. Vâlcea. Cu trei ore mai devreme e programată disputa CSM București - CSM Slatina.


Site-ul  gsp.ro a difuzat informația că șase jucătoare de la gruparea dunăreană, precum şi un antrenor au fost depistaţi cu noul coronavirus, iar Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a declarat focar de boală. Informația a fost preluată de presă, care a menționat că DSP Brăila ar fi declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa infectării şi măsurile ce trebuie luate pentru limitarea răspândirii virusului în cadrul clubului. Și că, într-o primă fază, s-a instituit măsura carantinării contactelor direcţi.
HC Dunărea Brăila a dezmințit informația, precizând într-un comunicat de presă: „Având în vedere informațiile apărute în presă, dorim să facem câteva precizări pentru fanii echipei și pentru iubitorii de handbal. Conform regulamentului Cupei României Fan Courier, echipele participante în această competiție sunt obligate să efectueze două teste Covid 19. Primul test a fost făcut de către echipa noastră în urmă cu mai bine de 10 zile. În urma testelor rezultatele au fost negative. Conform programului stabilit de antrenor echipa a avut o perioadă de recuperare și repaus individual. În data de 31 august HC Dunărea Brăila a efectuat al doilea set de teste obligatorii pentru participarea la Cupa României, rezultatele fiind așteptate în dimineața zilei de miercuri. Mulțumim suporterilor care sunt alături de noi la bine, dar mai ales la greu. Ne dorim și sperăm să vă facem mândri. Vă promitem că vom reprezenta cu mândrie județul și orașul Brăila atât în Europa, cât și pe plan intern. Urmează un sezon greu, dar nu imposibil de a avea rezultate remarcabile. Având în vedere răutățile venite pe linie de handbal, cât și din mediul politic, rugăm cârcotasii să își vadă de propria sănătate, de echipele pe care le conduc și, în același timp, le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă”.

 
 
Loading...