În ultima etapă înainte de Final Four, CSM București înfruntă pe ȚSKA Moscova, noua putere a Rusiei

Ultima actualizare:

    Adi Vasile spune că echipa calificată va fi decisă în returul de la MoscovaFoto: Marian Burlacu
Adi Vasile spune că echipa calificată va fi decisă în returul de la MoscovaFoto: Marian Burlacu

Programată sâmbătă, 3 aprilie, la ora 17.00, în Sala Polivalentă din București, manșa tur dintre echipele feminine de handbal CSM București și ȚSKA Moscova poate contura numele grupării care va ajunge în Final Four-ul de la Budapesta al Ligii Campionilor. Antrenorul Adi Vasile nu ascunde că acela a fost și rămâne obiectivul lui și al jucătoarelor sale.

Programat la două săptămâni după ce naționala feminină de handbal a ratat calificarea la turneul olimpic de la Tokyo, meciul din sferturile de finală este un alt test important pentru tânărul antrenor bucureștean. De altfel, Adi Vasile a subliniat că „este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să jucăm acest sfert de finală și să ajungem în Final Four.  Este testul nostru. Mă văd în Final Four. M-am vizualizat acolo de la începutul sezonului. Am muncit din prima zi pentru asta. A fost ținta noastră și suntem bucuroși că acum avem șansa să jucăm pentru calificarea în Final Four”.

ȚSKA Moscova, în „sferturi” la prima prezență în Liga Campionilor

Aflată la prima participare în Liga Campionilor, ȚSKA a avut o evoluție remarcabilă. Rusoaicele au terminat Grupa Principală pe locul 2, după Gyor, campioana Europei, dar a fost mult timp în fruntea ierarhiei. Totuși, formația moscovită mai are de tras pentru a egala reușita din 2016 a CSMB, care s-a impus în competiție la prima prezență. ”Nu este o surpriză că ȚSKA a ajuns aici. Are jucătoare cu multă experiență, inclusiv la echipa națională. Sunt campioane olimpice. Jucătoarele de la linia de 9 metri sunt bune individual, cu aruncări din săritură, de la șold, din alergare”, a declarat Adi Vasile, care consideră că nici măcar terenul propriu nu mai poate reprezenta un avantaj în actuala ediție a Ligii Campionilor, una total atipică din cauza pandemiei de Coronavirus. ”În perioada asta, acel avantaj pe care îl puteai avea jucând al doilea meci pe teren propriu, s-au mai egalizat. Este foarte important să începem acasă cu un meci foarte bun și o victorie, pentru ca apoi să mergem în Rusia și să câștigăm acolo. Nu se poate decide nimic după primul meci. Este o fază a competiției în care inclusiv nivelul de stres crește foarte mult.  Cred că fiecare minut va conta și această calificare se va juca în fiecare minut”, a concluzinat tehnicianul.Înainte de a se înfrunta în „sferturi”, CSM București și ȚSKA Moscova au trecut în optimile de finală de SCM Rm. Vâlcea (33-24 și 21-27), respectiv de Krim Ljubljana (20-25 și 27-21).

Liga Campionilor - sferturi de finală3 aprilieCSM București - ȚSKA MoscovaBuducnost - Gyor4 aprilieBrest Handball - Metz Handball10 aprilieVipers Kristiansand - Rostov-Don

Minarul Baia Mare, favorită la calificarea în semifinalele European League

Tot sâmbătă se va desfășura și returul sferturilor de finală din ediția 2020/2021 a European League. La Baia Mare, Minaur pornește favorită în fața lui HC Dunărea Brăila. Elevele lui Costică Buceschi s-au impus cu 31-24 în prima manșă, acum o săptămână, în orașul dunărean. În weekend sunt programate și celelalte partide din această fază a competiției: Nantes Atlantique Handball - HC Zvezda (29-33 în tur), Herning-Ikast Handbold - Handball Club Lada (29-31 în tur) și Astrahanocika - Siofok KC (turul se dispută în 2 aprilie, iar returul în 4 aprilie). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net