Ultima lovitură pentru Lucian Bute?

Ultima actualizare:

    Lucian Bute vrea să-şi recupereze centura mondială pierdută în 2012Foto: Mediafax
Lucian Bute vrea să-şi recupereze centura mondială pierdută în 2012Foto: Mediafax

Lucian Bute îşi joacă sâmbătă seară (duminică dimineaţă, conform orei României) ultima carte de a rămâne în lumea mare a boxului profesionist. O victorie cu De Galle nu doar că l-ar transforma în campion mondial, dar i-ar deschide porţile către alte meciuri de milioane.

Sala Pepsi Coliseum din Quebec, cea care va găzdui meciul pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie în versiunea IBF, este gata pentru marele spectacol. Lucian Bute, foarte iubit în Canada, e de aşteptat că va avea mai mulţi susţinători, mai ales că oraşul e la două ore de mers cu maşina de Montreal, localitatea în care locuieşte sportivul născut la Galaţi. În plus, un avantaj pentru român este că sala îi trezeşte amintiri plăcute, el boxând de patru ori acolo şi obţinând tot atâtea victorii. Între ele este şi acel meci memorabil cu Librado Andrade, pe care l-a pus la podea în repriza a patra. Şi, legat de Andrade, trebuie spus că antrenorul de atunci al mexicanului este antrenorul de acum al lui Bute, Howard Grant.

Indiferent de rezultatul partidei, Lucian Bute e sigur că va câştiga 1,5 milioane de dolari. Cum ambii pugilişti sunt impresariaţi de acelaşi promotor, celebrul Al Haymon, acestuia nu i-a fost greu să încheie un contract avantajos pentru ambele părţi, astfel încât ambii pugilişti să aibă burse egale. Pentru Lucian, însă, meciul înseamnă mai mult decât bani. Înseamnă posibilitatea continuării carierei, intrată într-un serios con de umbră după înfrângerea cu Froch, din luna mai 2012, când a pierdut centura mondială. Acum, aceasta se află la englezul James Degalle, care e cu şase ani mai tânăr decât pugilistul nostru, dar de zece ori mai guraliv. El a promis, nici mai mult, nici mai puţin, că e sigur că până în runda a treia îl va face KO pe român. Evident, nu e interzis să visezi... 

Partida va începe duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00 (ora României) şi nici un post de televiziune din România nu a anunţat că o va transmite.

Florin Mergea va fi în tribună

Lucian Bute va avea un susţinător de marcă la meciul pentru centura mondială. Finalist la Turneul Campionilor, în proba de dublu, Florin Mergea se află în vacanţă în SUA şi Canada şi a promis că va fi prezent la această partidă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net