Un austriac a câștigat Turul Ținutului Secuiesc

Ultima actualizare:

    Podiumul Turului Ținutului Secuiesc
Podiumul Turului Ținutului Secuiesc

Rutierul austriac Patrick Bosman (Hrinkow) a câștigat, sâmbătă, ediția a 11-a a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc (cea mai veche competiție internațională din România), încheiată la Miercurea Ciuc.

Locul secund a fost ocupat de colegul său de la Hrinkow, germanul Christian Mager (+7 secunde), iar podiumul a fost completat de moldoveanul Nicolae Tanovițchii (Tușnad Drag Cycling Team), la 13 secunde de câștigător.  Cel mai bine clasat rutier român a fost stelistul Daniel Crista (locul 7), la 44 secunde de învingător. Tanovițchii a ocupat locul secund și în clasamentul pe puncte al competiției.

"Pentru echipa noastră este o victorie importantă, este prima a sezonului. Nivelul a fost bun, au fost alți câțiva cicliști cu care a trebuit să ne luptăm din greu. Eu sunt pentru prima dată în România și nu mă așteptam la peisaje așa de frumoase pe traseu. Cursa a avut o organizare profesionistă, ne-am simțit ok și vrem să revenim să câștigăm și în 2018", a declarat entuziasmat austriacul Patrick Bosman.

Ultima etapă a avut 125,4 km și s-a desfășurat pe traseul Miercurea Ciuc — Racu — Frumoasa — Miercurea Ciuc — Sâncrăieni — Bancu — Leliceni — Miercurea Ciuc, încheindu-se cu 11 tururi pe străzile din municipiul Miercurea Ciuc.

Victoria în ultima etapă a revenit austriacului Markus Kopfauf (WSA Greenlife), în 3 h 04 min 06 sec, urmat în clasament de sârbul Stevan Klisuric, la 21 de secunde, și de ungurul Csaba Palyi (DKSI), tot la 21 de secunde. 

"Nu sunt tocmai mulțumit, vroiam să câștig o etapă. Nivelul a fost destul de ridicat. Am vrut să evadez în două rânduri la ultima probă, dar nu am fost lăsat din păcate de băieții de la Tușnad Cycling. Per ansamblu, sunt însă satisfăcut de munca în echipă alături de colegii de la Steaua, ne-am ajutat între noi și cred că de la concurs la concurs vom fi din ce în ce mai uniți", a punctat Daniel Crista, cel mai bun român din concurs.


    Turul Ținutului Secuiesc
Turul Ținutului Secuiesc

Tricourile distinctive din Cycling Tour of Szeklerland:

Câștigătorul Turului (tricoul ING Service): austriacul Patrick Bosman (Hrinkow)

Cel mai bun sprinter (tricoul roșu-negru Szeklerland): germanul Christian Mager (Hrinkow)

Cel mai bun cățărător (tricoul argintiu Csíkszereda): moldoveanul Maxim Rusnac (naționala Moldovei)

Cel mai bun tânăr rutier U23 (tricoul albastru Tușnad): austriacul Moran Vermeulen (ARBO)

Cel mai bun român (tricoul galben Ciuc Radler): Daniel Crista (Steaua)

Cel mai bun maghiar (tricoul verde): Attila Valter (Cube Csomor)

Cea mai bună echipă (tricoul alb Amigo&Intercost Catline): Hrinkow Advarics Cycling (Austria).

Copiii președintelui federației, campioni naționali

Pentru Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic al României, weekend-ul acesta a însemnat un motiv dublu de mândrie. La 41 ani, președintele FR Ciclism a terminat competiția după ce s-a duelat roată la roată cu sportivi de top de două ori mai tineri, iar ambii lui băieți (Edvard și Edmond) au ieșit campioni naționali la Miercurea Ciuc în proba de fond la categoria 13-14 ani, respectiv 11-12 ani.


    Eduard Novak și copiii
Eduard Novak și copiii

 "Personal mi-am atins obiectivul. Rezultatele băieților au reprezentat însă o bucurie în plus. Să fii părinte și copiii tăi să te urmeze la acest nivel, este o mare satisfacție. Nu îi voi forța să facă performanță, m-aș bucura doar să petreacă câțiva ani în acest sport greu și frumos totodată. Ciclismul te învață disciplină, să îți respecți colegii, te face om!", a concluzionat campionul paralimpic, care a inaugurat anul acesta Novak Cycling Academy, prima Academie de Ciclism din Europa de Est.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net