Un englez îndrăgostit de România vrea să-i ducă pe ”Stejari” la Cupa Mondială de rugby

Ultima actualizare:

    Nationala de rugby a României are meciuri foarte importante FOTO: Sportpictures.eu
Nationala de rugby a României are meciuri foarte importante FOTO: Sportpictures.eu

Andy Robinson, antrenorul naționalei de rugby a României, nu concepe ca echipa să rateze competiția din 2023.

Andy Robinson, instalat la cârma naționalei noastre în 2019,  a câștigat Cupa Mondială cu reprezentativa Angliei în 2003. La două decenii de la acel eveniment, el speră să fie din nou prezent la cea mai tare competiției din rugbyul mondial, însă cu echipa ”Stejarilor”. „Chiar cred că putem să ne calificăm la Cupa Mondială din 2023. Sunt încântat să lucrez cu jucătorii și cu ceilalți antrenori”, a declarat Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României. 

Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României
Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României

Revenit în România de câteva zile, Andy Robinson a mers să vadă noul stadion de la Arcul de Triumf de care s-a arătat încântat. ”Arată fantastic, va fi o inspirație pentru jucători să evolueze acolo”, spune Robinson. Antrenorul englez spune că i-a fost dor de România și că țara noastră este în inima lui. ”Iubesc România, sunt foarte bucuros ca mă aflu aici, oamenii sunt foarte prietenoși, tot timpul cu zâmbetul pe față și îmi place entuziasmul lor pentru sport”, a mai spus tehnicianul englez.

”Stejarii” vor juca pe noul stadion în noiembrie

Șeful Federației și selecționerul așteaptă cu nerăbdare ziua de 1 noiembrie, atunci când stadionul va fi inaugurat cu partida dintre România – Belgia, meci amânat pe 14 martie din cauza pandemiei de coronavirus. “Meciul împotriva Belgiei ne poate aduce pe locul 2 sau locul 3 în Campionatul European sau ne poate aduce într-un loc de repeșaj”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Alin Petrache, fericit că au pornit competițiile

Lumea rugby-ului românesc și-a dat întâlnire la la Neptun, unde a avut loc o Adunarea Generală la care au participat oameni importanți din fenomen. Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby e încântat că sportul pe care îl conduce și-a reluat activitatea. „Mă bucur și am felicitat echipele care au reluat activitatea. Deja discutăm cu echipele de divizia a doua, cu echipele de copii și juniori pentru a relua și ei competițiile”, a declarat Alin Petrache.

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

Sâmbătă se dispută finala Superligii

Competițiile s-au reluat după pauza provocată de Pandemia de Coronavirus cu ultimele faze ale Superligii. După barajele pentru semifinale și meciurile din careul de ași, au rămas în luptă pentru campionat Baia Mare și Timișoara Saracens. Finala este așteptată de toată suflarea rugby-ului, iar antrenorul naționalei și președintele federației vor fi prezenți la meci. ”Mă bucur mult că s-au reluat competițiile, este foarte bine că federația a pus aceste meciuri, abia aștept acest weekend să văd finala”, a declarat Andy Robinson. ”Este o reeditare a unui meci pe care l-am văzut de atâtea ori… Timișoara vine după o sincopă pe care a avut-o sau au fost niște probleme financiare. Dar iată că pot să se remonteze. Au câștigat cu Steaua la un singur punct diferență și nu poți să-ți dorești mai mult de la un meci de rugby decât să vezi un meci încrâncenat, iar victoria cea mai bine meritată și cea mai frumoasă este la un punct diferență”, a declarat și Alin Petrache.

Timișoara s-a calificat în finală învingând la un singur punct diferență Steaua
Timișoara s-a calificat în finală învingând la un singur punct diferență Steaua

Noiembrie, o lună cu mult rugby

Luna noiembrie va fi una perfectă pentru iubitorii rugby-ului românesc. Va debuta în forță cu inaugurarea stadionului Arcul de Triumf și cu meciul naționalei cu Belgia, iar apoi un amical în compania Rusiei. „Pe șapte noiembrie încercăm să jucăm un meci împotriva Rusiei, pentru că este foarte greu și Federația Internațională ne-a rugat să rămânem pe continente în general. Vom face un meci tur-retur cu Rusia, pe 25 octombrie vom juca la ei,  după care, la șapte noiembrie la București”, spune președintele FRR. Alin Petrache e optimist în ceea ce privește echipa națională, o dată cu venirea lui Andy Robinson la cârma ei.„Sunt încrezător în echipa națională, sunt încrezător în staff-ul pe care îl avem și în tot ceea ce mișcă în rugby-ul românesc. Cred că toate aceste lucruri vor face ca echipa națională în 2023 să fie la Cupa Mondială”, a mai declarat Alin Petrache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net