Unul dintre cei mai important atleți din istorie, etiopianul Haile Gebrselassie, campion olimpic în 1996 și 2000, se va înrola pentru a merge în război!


În vârstă de 48 de ani, Haile Gebrselassie, campion olimpic în proba de 10.000 m în 1996 şi în 2000, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană pentru a lupta împotriva rebelilor care se apropie de capitala Addis Abeba.

Potrivit presei din Etiopia, şi Feyisa Lilesa, vicecampion olimpic la maraton în 2016, ar urma să se alăture armatei. “Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da, acesta este preţul suprem într-un război. În niciun caz nu o să stau aici nu teama că ei vor veni la uşa mea. Vor veni la casa mea. Nu ştim când. Nu ştim cine ce va face”, a afirmat fostul sportiv.

haile_gebreselassie.jpg

Haile Gebreselassie este o legendă a atletismului
Haile Gebreselassie este o legendă a atletismului
FOTO: EPA

La începutul lunii noiembrie, Etiopia a declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, după ce rebelii din regiunea de nord Tigray au declarat că câştigă teritoriu şi iau în considerare să mărşăluiască spre capitala Addis Abeba.

Conflictul din Etiopia, stat care era considerat un aliat stabil al Occidentului într-o regiune volatilă, a aruncat în foamete aproximativ 400.000 de oameni din regiunea Tigray, a ucis mii de civili şi a forţat peste 2,5 milioane de oameni din nord să-şi părăsească casele.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: