Un mare campion se zbate între viață și moarte. A fost lovit de un camion

Ultima actualizare:

    Alex Zanardi este un simbol al sportului paralimpicFoto: Guliver/ GettyImages
Alex Zanardi este un simbol al sportului paralimpicFoto: Guliver/ GettyImages

Italianul Alessandro Zanardi, unul dintre sportivii care au inspirat cel mai mult în ultimii 20 de ani lupta cu propriile limite se află între viață și moarte. El este internat în stare gravă după un accident suferit la o cursă ciclistă în Italia.

Fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Alessandro Zanardi, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat la spitalul din Siena, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion. El a fost operat la cap, prognosticul fiind rezervat. ”Coliziunea a fost teribilă”, a declarat Mario Valentini, antrenorul echipei Italiei de ciclism handisport.

Și-a pierdut ambele picioare în urmă cu 19 ani

Povestea italianului este una demnă de un film. La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 curse de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă de pe circuitul Klettwitz, din Germania. A fost ținut cu greu în viață, inima oprindu-i-se de șapte ori. Numai că picioarele nu i-au mai putut fi salvate. Chiar și în aceste condiții, care pe mulți i-ar dărâma psihic, Zanardi nu cedează. El a început o altă viaţă și o altă carieră. A continuat să piloteze maşini adaptate handicapului său până în 2009, dar a participat şi la maratonul de la New York pe care l-a câștigat la categoria destinată sportivilor cu handicap.

Apoi, descoperă ciclismul, unde scrie istorie, cucerind trei titluri paralimpice, în 2012 și în 2016. ”După ce am avut accidentul, am fost foarte fericit că încă sunt în viaţă. Ştiam atunci că tot ce a fost mai rău a trecut”, a declarat de multe ori italianul în interviurile sale.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net