Un moldovean, lider în Turul Ținutului Secuiesc!

Ultima actualizare:

    Tușnad Cycling Team
Tușnad Cycling Team

Nicolae Tanovițchii, componentul Tușnad Drag Cycling Team, conduce în clasamentul general al ediției 11 din Turul Ținutului Secuiesc, cea mai veche competiție ciclistă din România inclusă în calendarul internațional.

82 sportivi de la 15 echipe au luat startul la Sfântu Gheorghe în Cycling Tour of Szeklerland, eveniment de categorie 2.2 în calendrul UCI. Singurul campion paralimpic din istoria României și manager al Tușnad Drag Cycling Team, Eduard Carol Novak a fost întâmpinat cu mult entuziasm de fanii locali. La 41 ani, președintele Federației Române de Ciclism se duelează roată la roată cu sportivi de două ori mai tineri ca el. 


    Nicolae Tanovitchii
Nicolae Tanovitchii

"Cred că avem o echipă competitivă pentru acest traseu, ne-am pregătit special pentru această cursă și sper să câștigăm din nou la echipe. Mă bucur că la ediția a 11-a avem un tur adevărat, cu etape care traverseazâ multe orașe. Mi-aș dori mai multe echipe românești la startul unei asemenea competiții, dar va mai dura până actualele generații de copii și juniori vor recupera timpul pierdut în ultimii ani. Potențial există, ultimele evoluții la Campionatele Europene sunt pozitive", a declarat Eduard Carol Novak.

Colegul său de la Tușnad Drag Cycling Team, moldoveanul Nicolae Tanovițchii s-a impus în prologul de pe străzile orașului. El a fost urmat în clasament de Daniel Crista, câștigătorul tricoului albastru (pentru cel mai bun român) la ediția din 2016. Sprinterul stelist speră să dea marea lovitură în Harghita și Covasna, mai ales că vine după un onorabil loc 27 din 140 sportivi la proba de contratimp a Campionatelor Europene.  


    Tușnad Cycling
Tușnad Cycling

" Traseul are mai multe cățărări, dar nu foarte lungi sau dificile. Deși sunt mai degrabă sprinter, nu cred că o să mă pună în mare dificultate, ba chiar sper să mă avantajeze pentru că mai triază din adversari. Experiența de la Campionatul European a fost foarte utilă, este important să participăm la cât mai multe curse internaționale de top. Mă simt bine, aș vrea să mă impun la cel puțin o etapă în Turul Ținutului Secuiesc", a punctat Daniel Crista (26 ani). 

 Etapa "Castelelor" (159,3 km) desfășurată pe traseul Covasna-Târgu Secuiesc- Sfântu Gheorghe- Baraolt- Odorheiu Secuiesc l-a păstrat în continuare pe moldoveanul Nicolae Tanovițschii în postura de lider la general. Rutierul TDCT s-a clasat pe locul secund în spatele germanului Christian Mager (Hrinkow Advarics Cycleang). Ocupantul locului 8 în prima etapă, stelistul Daniel Crista (cel mai bun român la Turul Ținutului Secuiesc 2016) încheie podiumul la general. Următoarea etapă de 169,5 km are loc vineri pe traseul Odorheiu Secuiesc-Gheorgheni-Vlăhița-Miercurea Ciuc.

Clasament etapa I: 

1. Christian Mager (Germania) 

2. Nicolae Tanovițschii (Moldova)

3. Attila Valter (Ungaria)

Clasament general:

1. Nicolae Tanovițchii (Moldova) - 3:46:20

2. Christian Mager (Germania) - 3:46:22

3. Daniel Crista (România) - 3:46:28 

Clasament echipe:

1. Hrinkow Advrics Cycleang (Austria) 

2. Naționala Serbiei 

3. Tușnad Drag Cycling Team

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net