Un român, nominalizat pentru Volleyball Hall of Fame! Unde puteți să-l votați

Ultima actualizare:

    Doctorul Gabriel CherebețiuFOTO: em360.ro
Doctorul Gabriel CherebețiuFOTO: em360.ro

O veste minunată vine de peste Ocean. Doctorul Gabriel Cherebețiu a fost nominalizat pentru admiterea în Volleyball Hall of Fame, Panteonul gloriilor acestui sport.

Născut la Blaj, în 1935, Gabriel Cherebețiu a scris istorie în voleiul românesc, dar și în cel mexican. Vicecampion mondial în 1956 (Paris), medaliat cu bronz la edițiile CM din 1960 (Rio de Janeiro) și din 1962 (Moscova), acesta are în palmares și argintul la Campionatul European din 1958, de la Praga. A fost, apoi, antrenorul secund al naționalei, dar și medicul formației. La ediția din 1968 a Jocurilor Olimpice a condus naționala Mexicului, care participa în calitate de organizatoare a competiției.

În 1978, a fost inclus ca medic sportiv în grupul de specialişti români care, la solicitarea Institutului Naţional al Sporturilor din Mexic, s-a deplasat în această ţară pentru a sprijini pregătirea sportivilor mexicani în vederea Universiadei 1979 - Mexico. La expirarea contractului, s-a stabilit în Mexic, unde a continuat să reprezinte cu strălucire medicina sportivă şi voleiul românesc. S-a implicat cu succes în pregătirea antrenorilor de volei mexicani şi a antrenat echipa naţională a Mexicului. Membru al Comisiei de documentare şi cercetare ştiinţifică din cadrul FIVB (1963-1971), membru, apoi preşedinte al Comisiei medicale a FIVB (1971-1988), director tehnic al FIVB (1988-1991).

Ca o recunoștere pentru întreaga activitate, a fost nominalizat pentru includerea în Volleyball Hall of Fame. Aceasta se face pe baza voturilor fanilor. El poate fi votat zilnic până pe 28 februarie, la adresa: https://www.volleyhall.org/class-of-2021-fan-vote.html

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net