Una caldă una rece la Rio

Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză Popescu a ratat  calificarea în sferturi
Ana Maria Brânză Popescu a ratat calificarea în sferturi

Prima zi a Jocurilor Olimpice a început cum nu se poate mai prost pentru români. Fetele de la scrimă au ieşit din competiţie în primele tururi cu toate că erau printre favoritele la medalii. Seria neagră a fost continuată de handaliste, care au furnizat surpriza neplăcută a turneului: înfrângere în faţa Angolei. Ruşinea a fost spălată de gimnaştii Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean, calificaţi în finala de sărituri, respectiv paralele, cu şanse reale la medalii.

România are ca obictiv cucerirea a şase-nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. ”Tricolorii” au început însă concursul cu stângul, fetele de la scrimă, Ana Maria Popescu (fostă brânză), Simona Gheorman şi Simona Pop părăsind competiţia individuală din primele tururi. Asta cu toate că erau văzute de specialişti ca fiind printre favorite. După eşecul de la scrimă am avut parte de unul şi mai usturător şi total neaşteptat. La handbal!

Fetele lui Tomas Ryde au jucat noaptea târziu cu naţionala Angolei, echipă care nu ne mai bătuse de aproape 15 ani. Totul a mers pe dos pentru românce, care au pierdut 23-19.  Nu ne-a mers atacul, toate mingiile o căutam pe Cristina Neagu, care nu putea face totul de una singură.

”După ce Angola a luat conducerea în joc, au contat două lucruri: jucătoarele au căutat-o cât de mult posibil pe Cristina, iar ea nu s-a antrenat mai mult de trei ori în şase săptămâni”, a spus selecţionerul Ryde, pentru gsp.ro.

Chiar şi aşa, Neagu a fost cea mai bună marcatoare a noastră, cu 7 goluri. Şi, ca să nu mai exste dubii în privinţa eficienţei noastre în atac, este de menţionat faptul că România a marcat primul gol abia în minutul 10, şi aceea reuşită nu de pe urma unui atac poziţional, ci de la şapte metri, autoare aceeaşi Cristina Neagu. 

Fetele lui Ryde au meci luni cu Brazilia

”Tricolorele” joacă luni, de la ora 22.40, următorul meci din grupă, contra Braziliei. Naţionala ţării-gazdă a Olimpiadei a trecut în primul meci de Norvegia, 31-28. Româncele nu au decât varianta victoriei contra echipei sud-americane.

”Trebuie să jucăm tare, să jucăm mai mult fizic. Nu am jucat dur cu Angola, am avut doar două eliminări. E nevoie de mai mult contra Braziliei. Cred că e favorita din această grupă, a învins Norvegia foarte uşor. Au multă energie, le ajută să joace în această arenă, bineînţeles, aşa că nu suntem favoriţi în acel meci, cu siguranţă. Suntem aici şi ne luptăm pentru aur”, a spus Ryde într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Dacă handbalistele ne-au dat motive de tristeţe, gimnaştii ne-au bucurat. Andrei Muntean şi Marian Drăgulescu au reuşit evoluţii foarte bune în concursul individual şi au ”prins” finalale pe aparate, primul la sărituri, acolo unde speră şi la o medalie, celălalt la paralele.

”După cum începusem concursul eram la pământ„, a spus Drăgulescu, fâcând referire la exerciţiul complet ratat de la sol, un alt aparat unde şi-ar fi dorit să ”prindă” finala.

”La prima săritură, în elan, am simţit un cârcel, dar am făcut un pas mai mare. Şi am reuşit să sar ”Drăgulescu” pe care, din cauza stării de sănătate, am încercat-o doar o dată, acum trei zile, în ultimele două săptămâni. În finală totul se joacă! Lucrurile se întâmplă în viaţă cu un sens şi poate că are un sens să fiu în această finală”, a spus Drăgulescu pentru Gazetă.

Andrei Munteanu intră în lupta pentru medalii la pararelel cu ultima notă, a opta, dar totul pleacă de la zero. 

Dezastrul a început cu scrima


    Ana Maria Brânză Popescu a ratat  calificarea în sferturi
Ana Maria Brânză Popescu a ratat calificarea în sferturi

Ana Maria Popescu (fostă Brânză), Simona Pop şi Simona Gherman reprezentau speranţele României la o medalie la scrimă. Din păcate pentru noi, toate au fost eliminate în primele tururi. Pop, aflată la prima ediţie a Jocurilor Olimpice, nu a făcut faţă tensiunii şi a fost învinsă cu scorul de 15-10 de canadianca Leonora Mackinnon, în primul tur. Simona Gherman, campioana europeană en-titre, a pierdut şi ea cu scorul de 13-10 la franţuzoaica Lauren Reme, părăsind competiţia în turul secund. Ana Maria Popescu a ajuns până în optimi, acolo unde a înfruntat-o pe Choi Injeong din Coreea de Sud. Medaliată cu argint la Beijing, Ana Maria a ratat calificarea în sfeturi, fiind învinsă de asiatică, 15-8.

Programul românilor

Luni

  • Tir - Puşcă aer comprimat 10 m, calificări şi finala - Alin Moldoveanu - 15.00
  • Judo - 57 kg, feminin - Corina Căprioriu - 16.00
  • Canotaj - 8+1 feminin, serii - Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Iuliana Popa - 16.30
  • Handbal feminin - Grupa A - România – Brazilia - 22.40

*Toate evenimentele vor fi transmise în direct la TVR 1

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net