Unic în România: Marian Drăgulescu și fiul său, Richard, rivali la Naționalele de gimnastică

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu și fiul său, Richard
Marian Drăgulescu și fiul său, Richard

Marian Drăgulescu a mai scris o pagină de istorie în gimnastica românească, dar cu ajutorul fiului său, Richard. Ei au devenit prima pereche tată-fiu din istoria acestui sport de la noi din țară care au fost adversari la același concurs.

Unul împlinește 40 de ani în decembrie, iar celălalt tocmai a făcut 14. Sunt tată și fiu, iar pasiunea pentru gimnastică i-a adus împreună în același concurs, moment inedit și unic în istoria acestui sport în România. Este vorba despre cel mai bun gimnast român, Marian Drăgulescu și de băiatul său, Richard. Puștiul face gimnastică de la 4 și vrea să ajungă mai bun decât părintele său. “Pasiunea o am de la tata, e clar! Nu mă așteptam să îl prind pe tata concurând la același concurs cu mine, a fost emoționant, m-am simțit foarte bine” a mărturisit Richard Drăgulescu.

Marian Drăgulescu, alături de fiul lui, Richard
Marian Drăgulescu, alături de fiul lui, Richard

La rândul său, ”Marocanul” era emoționat: ”Nu m-am gândit niciodată că voi face atât de mult timp gimnastică, astfel încât să particip la aceeași competiție cu Richie, cu băiatul meu. Mă bucur, e ceva inedit și sper ca lucrul acesta să îl motiveze și să îmi calce pe urme”, a recunoscut Marian pentru Sportsnet.

Cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene se mândrește că fiul său este campion și la gimnastică și la școală. ”Are note mai mari decât le aveam eu la școală. E un copil bun”, spune mândru Drăgulescu senior despre fiul său, elev în clasa a noua la Liceul cu Profil Sportiv din Reșița.

”Stând pe mâini” în familie cu Marian și Richard Drăgulescu
”Stând pe mâini” în familie cu Marian și Richard Drăgulescu

Marian Drăgulescu caută aurul olimpic la Tokyo

În 2021, Marian va participa la cea de-a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră. El va încerca, la Tokyo, să obțină singurul trofeu important care îi lipsește din palmares: aurul olimpic. Sportivul care, la 40 de ani, a redevenit, în weekend, campion national la sărituri, are în vitrină 3 medalii olimpice, una de argint și două de bronz și nu mai puțin de 18 titluri majore în carieră, 8 la Campionatele Mondiale și 10 la Campionatele Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net