Vesta cu gheaţă, secretul victoriei

Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu a fost una dintre eroinele zilei de ieri la Australian Open. Ea a învins-o pe a 15-a favorită a competiţie, Sabine Lisicki, dar şi căldura incredibilă de la Melbourne.

44 de grade Celsius a arătat termometrul ieri, în miezul zilei la Melbourne. În mod normal, pe o astfel de căldură, toată lumea stă la aer condiţionat sau, în cel mai rău caz, undeva la umbră, cu apă din belşug.

Numai la Melbourne, în complexul unde se organizează Australian Open, lucrurile nu se petrec aşa. La ora 12.00, jucătorii şi jucătoarele sunt pe teren, luptându-se pe viaţă şi pe moarte atât pentru calificarea în tururile superioare, cât şi pentru supravieţuire. Printre ele s-a aflat ieri cea mai în formă jucătoare româncă a momentului, Monica Niculescu, care a întâlnit-o pe favorita 15 a competiţiei, germanca Sabine Lisicki.

Jucătoarea noastră a produs surpriza, învingându-şi adversara cu scorul de 2-6, 6-2, 6-2. Momentul decisiv s-a petrecut după al doilea set, când jucătoarele au fost trimise la cabine pentru câteva minute pentru rehidratare şi răcire. Monica a profitat la maximum de aceată pauză, punându-şi pe ea ceea ce specialiştii numesc „vesta de gheaţă", o vestă cu un mecanism de răcire, care echilibrează mai repede temperatura corpului fără teama de a face pneumonie. Vestele sunt puse la dispoziţie gratis de organizatori doritorilor.

Tot ieri, au promovat în turul doi la dublu perechile Horia Tecău/ Jean Julien Rojer, Florin Mergea/ Oliver Marach şi Raluca Olaru/ Varvara Lepchenko.

„Vestele cu gheaţă" sunt intrate deja în echipamentul sportivilor care se pregătesc sau concurează la temperaturi foarte ridicate. Au fost deseori folosite la JO de la Beijing (2008). Mai sunt folosite de piloţii militari şi de tanchişti. Preţul unei veste e de circa 200 $.

Jucătorii au folosit gheaţa din plin la Melbourne

Richard Gasquet

Monica Niculescu
Monica Niculescu

Nikolai Davidenko


    Monica Niculescu
Monica Niculescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net