Veste rea pentru CSMB și Vâlcea. S-a anulat și Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal de la Budapesta!

Ultima actualizare:

    CSMB și Rm. Vâlcea erau calificate în ”sferturile” ediției în curs
CSMB și Rm. Vâlcea erau calificate în ”sferturile” ediției în curs

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, astăzi (vineri, 26 iunie) că a decis anularea fazei finale a ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor, la feminin. Aceasta fusese reprogramată între 3 și 6 septembrie, la Budapesta, şi ar fi cuprins sferturile de finală, semifinalele și finala competiției. În antepenultimul act erau implicate şi echipele SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti.

Forul continental a precizat că decizia a fost luată în urma unei analize continue și atente a evoluției pandemiei de COVID-19. S-a subliniat faptul că s-a pus pe primul plan sănătatea și securitatea echipelor și a jucătoarelor.Decizia a fost confirmată de Comitetul Executiv al EHF, care s-a reunit astăzi, prin intermediul video-conferinței. „Am fost întotdeauna în contact foarte strâns cu Federația Maghiară de Handbal, care ne-a informat în mod regulat cu privire la factori precum restricțiile legate, de exemplu, de călătoriile internaționale și de organizarea unor evenimente majore”, a declarat președintele EHF, Michael Wiederer.Potrivit site-ul oficial al EHF, eurohandball.com, „în ultimele luni, Federația Europeană de Handbal a precizat întotdeauna că meciurile se vor juca doar dacă se poate asigura un mediu sigur pentru toți cei implicați. Aici trebuie adăugat că organizarea unei finale a Ligii Campionilor necesită o pregătire diferită pe toate nivelurile, comparativ cu un singur meci. Există încă incertitudine în ceea ce privește evoluția situației în Europa și, prin urmare, consecințele pentru un festival de handbal în fața fanilor entuziaști", a spus Wiederer.Secretar general al Federației de Handbal din Ungaria, Gabriella Horvath a declarat: „Este o situație extraordinară și, fără îndoială, că sănătatea și siguranța sunt mai presus de orice. Cu toate acestea, suntem dezamăgiți. Federația Maghiară de Handbal, ca organizator local, a fost întotdeauna gata să pregătească evenimentul și să facă tot posibilul pentru încă un turneu final reușit". S-a subliniat că anularea fazei finale a ediției în curs nu o va afecta pe aceea viitoare a Ligii Campionilor. Faza grupelor va debuta în 12 și 13 septembrie, așa cum a fost stabilit. Iar tragerea la sorți se va desfășura în 1 iulie, la Viena.

În sferturile de finală ale ediției 2019/2020 erau programate următoarele confruntări: Gyor - CSM București, Metz - SCM Rm. Vâlcea, Rostov pe Don - Brest și Buducnost - Esbjerg.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net