Aurel “Mineru” Pirtea, multiplu campion de Kempo şi unul dintre puţinii campioni mondiali de MMA pe care îi are România în acest moment, a bifat încă o victorie înainte de limită.


Pirtea l-a învins prin KO în prima rundă, pe venezueleanul Ronny “Elannero” Alexander, în cadrul galei MMA-HIT FIGHTING CHAMPIONSHIPS, desfăşurată în Zurich, Elveţia.

În vârstă de 27 de ani, Aurel “Mineru” Pirtea a fost descoperit, pregătit şi promovat de maestrul Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo. Aurel Pirtea este Maestru Emerit al Sportului Românesc, acesta fiind decorat inclusiv de Preşedinţia României cu Ordinul “Meritul Sportiv” pentru performanţele sale sportive excepţionale. În procesul de pregătire, “Mineru” i-a avut alături şi pe Nicolae Aliuţă, Mircea Creţu şi Sandu Gemănaru, beneficiind totodată şi de sprijinul tehnicianului olandez Martin De Jong de la clubul Tatsujin Dojo, unde a fost trimis de către Federaţia Română de Kempo într-un stagiu de pregătire, derulat în baza bunelor relaţii pe care federaţia le are în străinătate.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: