VIDEO: Campionatul European de Slamdunk, din nou la Bucureşti

Ultima actualizare:

Promotorul acestei acţiuni, francezul Kadour Ziani, considerat părintele slamdunkului european, a fost extrem de încântat de colaborarea cu organizatorii Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet de stradă din România, şi a decis să aducă din nou în România crema „zburătorilor" de pe terenul de baschet.

Dunkeri din peste 15 ţări şi-au anunţat participarea la „European Dunk Contest II", printre care şi câştigătorul de anul trecut, rusul Alexander Shalygin care a aruncat în aer tribunele cu execuţiile sale. Principalul rival al rusului este francezul Guy Dupuy, cel despre care se spune că ar câştiga fără probleme concursul de slamdunk din cadrul NBA All Star Game, dacă ar fi acceptat să concureze împotriva jucătorilor profesionişti.

Concomitent cu European Dunk Contest se va desfăşura şi etapa a patra Sport Arena Streetball la care nu au fost acceptate pe tablou decât 125 de echipe. Motivul: se va juca pe doar trei terenuri, cel principal fiind amenajat pe intreaga durata a competitiei pentru concursul de dunkuri, organizatorii montând tribune astfel încât fiecare spectator să poată urmări cât mai bine principalul eveniment.

Iată ce s-a întâmplat la prima ediţie a European Dunk Contest:

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net