Vine în cârje la antrenamente! Loturile de tenis de masă se pregătesc la Constanța

Ultima actualizare:

    Componentele lotului feminin de tenis de masa, la antrenament pe plajă
Componentele lotului feminin de tenis de masa, la antrenament pe plajă

Loturile de seniori și de senioare de tenis de masă ale României au luat cu asalt Constanța, acolo unde pregătesc succesele viitoare. Un singur om din delegație nu se poate bucura de mare și de soare: antrenorul fetelor, Viorel Filimon.

Nimic nu îl poate ține departe de fetele sale pe tehnicianul cu care România a ajuns să domine Europa la tenis de masă! Cu două zile înainte de cantonamentul de la Constanța, antrenorul echipei naționale a suferit o intervenție chirurgicală la rotulă și menisc la genunchiul drept. Chiar dacă două săptămâni ar trebui să stea acasă, cu piciorul imobilizat, Viorel Filimon (67 de ani) nici nu se gândește să facă asta. Așa că, zilnic, vine și supraveghează pregătirea tehnico-tactică a elevelor sale, care are loc în sală. ”Nu e o mare greutate pentru mine, pentru că să supraveghezi în condițiile acestea restrictive e mai ușor decât înaine”, a explicat antrenorul Viorel Filimon.

Viorel Filimon conduce antrenamentele cu piciorul imobilizat pe un scaun
Viorel Filimon conduce antrenamentele cu piciorul imobilizat pe un scaun

Fetele și băieții de la loturile naționale sunt deja la al treilea cantonament la mare și așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor relua competițiile. Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, Hunor Szocs și Cristi Pletea sunt sportivii care îmbină utilul cu plăcutul la malul mării, pregătind primele competiții de după pandemie, dar și bucurându-se de ceea ce înseamnă soarele și apa caldă a mării în timpul liber. ”Îmi este foarte, foarte dor să mergem din nou la concursuri , dar pe de altă parte mă bucur că ne putem antrena împreună și suntem din nou cu echipa. Așteptăm cu toții să revenim la normalitate”, a declarat pentru Sportsnet Rareș Șipoș, component al lotului național masculin.

Andrei Filimon, antrenorul băieților recunoaște că i-a fost greu să stea în casă două luni și jumătate mai ales că înainte de pandemie era mai tot timpul plecat în cantonamente și de la concursuri. „A trebuit să stăm destul de mult în casă, eu fiind obișnuit să plec în deplasări, la concursuri sau la antrenament. Spre deosebire de anii trecuți în care numai asta am făcut, acum două luni de stat numai în casă au trecut destul de greu. Sper să fie pentru ultima dată”, a mai spus Andrei Filimon (43 de ani).

Antrenorul care le pregătește pe cele mai bune fete la tenis de masă din Europa speră ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la anul să se întoarcă acasă cu o medalie olimpică. ”Este visul nostru! Pentru asta muncim și ne pregătim!”, spune Viorel Filimon, care e convins că cele două luni de pauză forțată nu vor diminua cu nimic șansele româncelor de a urca pe podium la Olimpiadă: ”Ceea ce se învață în decursul a 10 -15 ani e greu să uiți în câteva luni, așa că ei de la primul cantonament deja sunt pe nivelul lor constant de pregătire”, a mai spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net