Violonistă celebră, olimpică la Soci

Ultima actualizare:

    Vanessa Vanakorn
Vanessa Vanakorn

Cei care apreciază muzica la vioară o cunosc cu siguranţă pe Vanessa-Mae. Ei bine, britanica de 35 de ani e în aceste zile la Soci, unde va reprezenta Thailanda la Jocurile Olimpice.

Marţi, pe pârtia olimpică de la Soci, concursul feminin de slalom uriaş se va bucura de o vedetă aparte. Favoritele la medalii vor fi eclipsate de o participantă anonimă, thailandeza Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson. Sportiva de origine asiatică este nimeni alta decât violonista britanică devenită celebră sub numele de scenă Vanessa-Mae.

simeon stalpnicul png

Născută în Singapore din tată thailandez şi mamă chinezoaică, Vanessa a "dresat" vioara la Londra, ajungând la milioane de albume vândute şi la milioane de euro în conturi. Acest lucru n-a împiedicat-o însă să renunţe la pasiunea pentru schi şi la visul de a participa la o Olimpiadă. Beneficiind de originea tatălui, Vanessa a îndeplinit criteriile de calificare la Soci prin participarea la câteva competiţii internaţionale. Ea a fost ajutată şi de faptul că Thailanda are tradiţie zero în sporturile de iarnă, ţara asiatică primind un loc din oficiu.

Schiul i-a adus şi marea iubire

De câţiva ani, Vanessa-Mae trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu francezul Lionel Catalan. Cei doi s-au cunoscut cu ocazia unei vacanţe la schi petrecute de Vanessa pe pârtiile din Val d'Isere, Lionel fiind fiul primarului din cunoscuta staţiune franceză. "Nu ai nevoie de un inel pentru a iubi pe cineva", a declarat Vanessa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net