Vipers, noua regină a Europei la handbal feminin

Ultima actualizare:

    Vipers a cucerit în premieră Liga CampionilorFOTO: EPA
Vipers a cucerit în premieră Liga CampionilorFOTO: EPA

Handbalul feminin european are o nouă regină: formația norvegiană Vipers Kristiansand. Aceasta a profitat de eliminarea în semifinale a marii favorite, Gyor ETO.

În finala disputată duminică seară, în cadrul turneului Final Four de la Budapesta, nordicele au învins cu scorul de 34-28 (18-14) formația franceză Brest Bretagne. Finala a fost arbitrată foarte bine de româncele Simona Stancu şi Cristina Năstase. Pentru Vipers, campioana ultimilor patru ani în Norvegia, acesta e primul trofeu continental , după ce în ediția din 2019 a terminat pe locul al treilea.

Medaliile de bronz au fost cucerite de marile favorite ale competiției, maghiarele de la Gyor ETO. Acestea au învins pe ŢSKA Moscova, scor 32-21 (18-8). Din sezonul viitor, rusoaicele vor fi antrenate de tehnicianul formației SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera. Marea surpriză a acestei întreceri a fost înfrângerea suferită în semifinale de Gyor. Cea care a dat lovitura a fost Brest, care s-a impus cu 27-25 după două reprize de prelungiri și o serie de aruncări de la 7 metri.

CSM București a ratat dramatic calificarea în Final Four, din cauza golurilor mai puține înscrise în deplasare în dubla manșă din sferturi, contra rusoaicelor de la ȚSKA Moscova. La București a fost 32-27, iar în retur, în Rusia, 19-24. ”Tigroaicele” au participat de trei ori în istorie la Final Four, în 2016, când au cucerit trofeul, 2017 şi 2018, când au încheiat pe locul al treilea.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net