În zbor spre medalii!

Ultima actualizare:

    Calificată cu a patra notă în finală, Cătălina Ponor  are 6 medalii de aur  în palmaresFoto: sportpictures.eu
Calificată cu a patra notă în finală, Cătălina Ponor are 6 medalii de aur în palmaresFoto: sportpictures.eu

Bârna rămâne o specialitate românească. „Puntea suspinelor” a fost transformată magic de Cătălina Ponor şi Larisa Iordache într-o adevărată scenă de balet, iar reprezentantele noastre au demonstrat că sunt favorite la cucerirea unei medalii la Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj.

Calificată în finala de la bârnă cu cea mai bună notă - 14,566 - Larisa Iordache a demonstrat că a trecut cu bine peste accidentările care i-au sabotat cariera. Revenită în activitate după o pauză forţată de aproape o lună din cauza unei accidentări la picior, bucureşteanca în vârstă de 20 de ani a plutit pe bârnă, ridicând în picioare cu evoluţia ei cei 5.000 de spectatori.

„A fost o zi plăcută, sper ca finala de duminică să fie mai plăcută de atât. A fost bine, dar pot şi mai bine, sper ca duminică să mă concentrez cât pot şi sper din tot sufletul să-mi iasă o bârnă foarte, foarte bună. Doamne ajută să termin tot pe locul 1. Am dormit un pic ciudat, nu am avut somn azi-noapte, am fost un pic ciudată cu vremea de afară, am crezut că e chiar o glumă, m-am gândit la cadoul de Crăciun, însă trebuie să mai aştept puţin, sper până duminică. Am avut o zi stresantă într-un fel, pentru că abia aşteptam să vin la sală, să urc pe aparate să-mi consum energia”, a declarat Larisa Iordache după calificarea în finală.


    Larisa Iordache a obţinut cea mai mare  notă în calificăriFoto: sportpictures.eu
Larisa Iordache a obţinut cea mai mare notă în calificăriFoto: sportpictures.eu

Ea se va duela pentru aur cu Cătălina Ponor, veterana lotului nostru, care în vară va împlini 30 de ani. Calificată în finala de la bârnă cu al patrulea rezultat (14.066), Ponor va lupta pentru cucerirea celui de-al şaptelea titlu continental al carierei.

”Pentru mine a fost important să mă calific. A fost un concurs de verificare, iar în finală sper să reuşim să dăm tot ce putem. Se poate mai bine, având în vedere că la bârnă am pierdut foarte mult, pentru că nu am făcut legări. Pentru mine nu a contat ce notă sau pe ce loc am fost, important a fost să mă calific, iar la finală o să fac cum ştiu că pot să fac”, a spus gimnasta, care a concurat accidentată la gleznă, după o lovitură suferită la antrenamentul de la bârnă. Finala de la bârnă va avea loc duminică, 23 aprilie.

Calificată iniţial, conform notei primite joi, 20 aprilie, şi în finala de la sol, Cătălina Ponor a primit, la câteva ore de la terminarea concursului, o veste neplăcută: nota ei a fost reanalizată şi i-a fost scăzută la 13,066, faţă de 13,566 cât primise iniţial. Astfel, a ocupat doar locul 10 şi a ratat calificarea în ultimul act.

„Sunt tristă pentru sol. Uneori trebuie să faci alegeri în ultima secundă şi pentru că nu m-am simţit bine, aveam o durere la glezna dreaptă după încălzirea la bârnă, am făcut solul fără saltul înainte şi asta m-a costat eliminarea din finală. Dar asta e gimnastica”, a scris Cătălina Ponor pe Instagram.

Vineri, 21 aprilie, au concurat la individual compus Ioana Crişan şi Olivia Câmpian. Prima a ocupat locul 18 în clasamentul final, iar cea de-a doua poziţia a 23-a. Titlul a fost cucerit de britanica Elissa Downie. Aceasta a devenit prima sportivă din Marea Britanie care obţine titlul la individual compus la Campionatele Europene.

Drăgulescu luptă pentru medalii la sol și sărituri


    Marian Drăgulescu se află în căutarea  celui de-al zecelea  titlu continentalFoto: sportpictures.eu
Marian Drăgulescu se află în căutarea celui de-al zecelea titlu continentalFoto: sportpictures.eu

Marian Drăgulescu, cel mai aureolat gimnast român la Europene, va lupta sâmbătă, 22 aprilie, după ora 13.30, pentru a obţine o nouă medalie continentală. El va concura în finala de la sol, în care s-a calificat cu a doua notă. Duminică, 23 aprilie, „Marocanul” va intra în lupta pentru medaliile de la sărituri, acolo unde a ajuns în finală cu prima notă. Toate finalele vor fi transmise pe TVR 2 şi TVR HD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net