Caz de răpire la Cupa Mondială! Tatăl unui jucător a fost torturat în timpul meciului

Ultima actualizare:

    Tatăl lui John Obi Mikel a fost răpit și torturat, în timp ce fiul lui juca meciul contra Argentinei, la Cupa MondialăFoto: Getty
Tatăl lui John Obi Mikel a fost răpit și torturat, în timp ce fiul lui juca meciul contra Argentinei, la Cupa MondialăFoto: Getty

Căpitanul John Obi Mikel a jucat pentru Nigeria în meciul cu Argentina, organizat în data de 26 iunie, din faza grupelor de la Cupa Mondială, deşi aflase, cu câteva ore înainte de începerea jocului de fotbal, că tatăl lui a fost răpit , conform celor de la News.ro. Fotbalistul nu a putut anunța incidentul la poliție, deoarece răpitorii, care doreau o răscumpărare, l-au avertizat să nu implice forțele de ordine.

Căpitanul naționalei Nigeriei, John Obi Mikel, a jucat în meciul cu Argentina, deși aflase că tatăl lui a fost răpit, cu câteva ore înainte de meci. Acesta fost nevoit să între pe teren, cu toate că i s-a adus la cunoștință faptul că tatăl lui se afla în pericol. De asemenea, Mikel a trebui să țină informația secretă, din cauza faptului că a fost amenințat de răpitori să nu înștiințeze poliția asupra incidentului.

„M-au ameninţat că îmi vor ucide tatăl dacă voi spune ceva. Eram în stare de şoc, dar a trebuit să mă gândesc dacă sunt pregătit de joc. Mi-am spus că nu pot dezamăgi 180 de milioane de nigerieni. A trebuit să mă ridic şi să-mi reprezint ţara. Nu i-am putut spune nimic nici măcar antrenorului, deoarece nu voiam ca acest lucru să reprezinte o distragere de la acest meci important. Am jucat contra Argentinei ştiind că tatăl meu este în mâinile bandiţilor (..) Mi-au spus că dacă spun ceva îmi vor împușca tatăl imediat”, a declarat Obi Mikel, potrivit The Guardian.

Tatăl lui John Obi Mikel, Pa Michael Obi, a fost eliberat şi se află în în ingrijire medicală, după ce a fost torturat timp de o săptămână. Acesta a fost răpit din sud-vestul Nigeriei, în timp ce se îndrepta către o înmormântare. Este a doua oară când tatăl jucătorului este răpit, acest lucru întâmplându-se şi acum câțiva ani, în 2011.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net